A komáromi rendőr tragédiája

# Fazekas Csaba főhadnagy halálának körülményeit még vizsgálják. TASR-felvételek A nyomozás egyelőre két szálon folyik: a Komáromi Körzeti Rendőrparancsnokság a halál körülményeit vizsgálja, és a boncolási jegyzőkönyv kézhezvételével valószínűleg lezárja az ügyet.
Vasárnap

2003. szeptember 26. 04:00


#


Fazekas Csaba főhadnagy halálának körülményeit még vizsgálják. TASR-felvételek

A nyomozás egyelőre két szálon folyik: a Komáromi Körzeti Rendőrparancsnokság a halál körülményeit vizsgálja, és a boncolási jegyzőkönyv kézhezvételével valószínűleg lezárja az ügyet. A Nyitrai Kerületi Vizsgálóhivatal nyomozóinak azonban jóval több dolguk lesz, amíg tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a szerelemről, féltékenységről, kábítószerekről és a mundér elárult becsületéról is szóló drámában.

Bérgyilkos a lakásban

Fazekas Csaba tizenhárom éve dolgozott a komáromi rendőrségen, kollégái és felettesei szerint is megbízható és tisztességes kolléga, önzetlen jó barát volt. A legtöbben kedves, társasági lénynek ismerték a feleségét, Tímeát is, aki adminisztratív munkakörben dolgozott a rendőrségen, és amikor 1995-ben összeházasodtak, sokan ideális házaspárként emlegették őket. Arról, hogy valami még sincs rendben közöttük, csak három éve kezdtek el pusmogni az ismerősök, de Csaba, zárkózott természetű lévén, soha senkinek nem beszélt a problémáiról. Ezért is lepődtek meg a kollégái annyira, amikor kiderült, hogy Tímea azzal az Ondrej H.-val barátkozik, akinek a rendőrség információi szerint kiterjedt alvilági kapcsolatai voltak. A viszony nem sokáig maradt titokban, mégsem lett válás a vége, hanem ez év tavaszán Csaba visszafogadta Tímeát, és nevére vette időközben született gyermekét is. Néhány hónapig úgy tűnt, visszaállt a rend és a béke, de június 3-án olyasmi történt Fazekasék komáromi lakásában, ami minden előző megbékélési szándékot más megvilágításba helyezett.

A szóban forgó napon a feleség a három hónapos kisfiúval elutazott a szüleihez, Csaba tehát arra számított, hogy délután üres lakásba tér haza a munkahelyéről. Érthetően meglepődött, amikor a nappaliban egy ismeretlen férfi és egy pisztolyt tartó fiatal nő fogadta, és még mielőtt megkérdezhette volna tőlük, ki engedte be őket, és mit akarnak, a nő rálőtt. Az egyik lövedék a főhadnagy mellkasát súrolta, a másik a bal kézfejébe fúródott, de szerencséjére a harmadik töltény bennakadt a tárban, és így a pillanatnyi zavarban sikerült elmenekülnie. Szomszédja szállította őt autón a helyi kórházba, és ott ellátták a sérüléseit. Időközben telefonon értesítette kollégáit a történtekről. A két tettes ugyan elmenekült a hátsó bejáraton át, de már másnap letartóztatták őket, és az is kiderült, hogy a dunaszerdahelyi S. Éva és Csaba feleségének barátja, a nemesócsai Ondrej H.-tól származó eredeti, vélhetően a feleségtől kapott kulccsal jutott be a lakásba. A kihallgatások során tisztázódott, hogy a páros terveiről a komáromi határőrség és idegenrendészet egyik tisztje, Daniel K. is tudott, de nem tett feljelentést, mert a drogfüggő S. Évához gyengéd szálak fűzték, ráadásul maga is gyakran nyúlt a drogokhoz.

Keresd a nőt?

A gyilkosságot a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Ondrej H. rendelte meg százezer koronáért – egyszerűen így akarta eltenni az útból örök riválisát. Az eseten dolgozó nyomozótiszt szerint most már csak azt kell tisztázni, milyen szerepet játszott a merényletben Fazekas Csaba felesége, aki váltig azt állítja, nem tudott arról, mire készül régi szerelme. Tény, hogy Csaba a gyilkossági kísérlet után sem küldte el az asszonyt, az maga ment el tőle augusztus elején, és azonmód feljelentést is tett a férje ellen, hogy az agresszív módon viselkedett vele szemben, pl. a lakásukba akarta költöztetni egyik barátjukat, és csoportos szexuális játékokat tervezett, ezeket azonban ő elutasította. A vádakat nemcsak azok tartják felháborító koholmánynak, akik ismerték Csabát, hanem az ügyön dolgozó nyomozónak is az a véleménye erről a hirtelen fordulatról, hogy a feleség a legjobb védekezés a támadás taktikáját választotta. Az, hogy ezzel sikerül-e elterelnie a figyelmet arról, milyen szerepet játszott a férje ellen elkövetett gyilkossági kísérletben, kérdéses, mert egyelőre senki sem akadt, akinek tudomása volna Fazekas Csaba különös szexuális szokásairól.

Érthetlen öngyilkosság

A nyomozás jó ütemben folytatódott, Csaba sérülései is gyógyultak, és barátainak úgy tűnt, kezd belenyugodni abba, hogy a házassága menthetetlen, ezért az öngyilkosságáról szóló hír valóban mindenkit megdöbbentett. A júniusi merénylet óta betegállományban lévő főhadnagy időnként találkozgatott a kollégáival. Szeptember 2-án is együtt söröztek, és megbeszélték, hogy péntekre bulit szerveznek. Másnap Csaba már nem vette fel a telefont, de senki nem fogott gyanút, szüleinek is csak az tűnt fel, hogy a fiuk a hétvégén ígérete ellenére nem ment haza szüretre. Vasárnap, szeptember 7-én tehát Komáromba utaztak. Amikor a lakás ajtaján is hiába kopogtak, rosszat sejtve kihívták a rendőrséget. A nappaliban halva találták Fazekas Csabát, aki az orvos szakértő megállapítása szerint szeptember 2-áról 3-ára virradó éjszaka akasztotta fel magát. Az idegenkezűséget azonnal kizárták; búcsúlevelet nem hagyott, indítékait örökre elvitte magával a sírba, és ma már csak találgatni lehet, miért választotta a halált. Bármennyire erős és határozott férfinak ismerték a kollégái, felesége hűtlensége, a feljelentése miatt indult vizsgálat és az, hogy galád módon az életére törtek, valószínűleg nagyon megviselte. Nem lehetett könnyű feldolgozni azt a bizonytalanságot sem, vajon sérült kezével teljestíhet-e még rendőri szolgálatot, és bár sokan azt mondhatnák, mindig minden helyzetből van kiút, Fazekas Csaba valószínűleg nem látta már ezt az utat. Egy pillanatra egyedül maradt a saját sötét gondolataival, és ezek erősebbnek bizonyultak minden amellett szóló okos és igaz érvnél, hogy sosem késő újrakezdeni, és az igazság végül mindig kiderül. Ebben az esetben talán már hetek múlva tudni fogjuk, ki keserítette meg a fiatal rendőr életét, és ki akarta a halálát, de ez már csak az őt gyászolóknak jelenthet némi vigaszt.


Önnek ajánljuk
Kuntapolca

Kuntapolca: egy ötszázéves történet vége

koronavírus

Szlovákia óvintézkedéseket tett a koronavírus miatt

Kobe Bryant

Nyolcadmagával vesztette életét Kobe Bryant - a lánya is a fedélzeten volt

*

Bali – a sziget, amely rabul ejt

breaking
Frissítve

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

sas mkö

A Magyar Közösségi Összefogás képviselőivel tárgyalt az SaS

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.