A kecske

Vasárnap

2019. szeptember 26. 10:00

sdf

nyugdíjas Sanyi bácsi korához képest nagyon aktív volt. Mindig új ötletekkel lepte meg a családját és környezetét. A család nagy ámulatára bejelentette, hogy kecskét kell venni azért meg ezért. Családtagjai szájtátva hallgatták az érveit. A legerősebb érve az volt, hogy a kecsketejet egészséges tápszerként emlegetik.

A kis unokák, mint ez a gyerekeknél szokás, ugráltak örömükben az új jövevény hallatára. – De ki fogja fejni? – tette fel a kérdést már előre a fiatalasszony. Félt, hogy mint fehércselédre őrá fog e tevékenység hárulni. Parázs vita indult minden oldalról. Az első és fontos kérdés: hol lesz elhelyezve a kecske. Nagyon lényeges kérdés a táplálás is. Záporoztak az érdekesebbnél érdekesebb kérdések. Sanyi bácsi ezeket a problémákat már előre átgondolta, az ő szavajárásával: megrágta. Elő is rukkolt velük – a gyerekek spontán támogatásával próbaidőre. (Ma hamarabb találni vételre pónilovat, mint kecskét.) A család egyes tagjainak örömére.

Fáradozása nem maradt eredmény nélkül. A kecskével az úton hazafelé megvoltak az első kellemetlenségek az ezekre az állatkákra jellemző viselkedés miatt. Minden kellett neki, amit maga előtt látott, nem volt rest a magasban levő levelekért nyújtózkodni. Új szállásával azonnal megbarátkozott. Nem is igyekezett kitörni, miért is, ha hordták neki a jobbnál jobb finomságokat.

Kezdték megszokni a felnőttek is, amikor bekövetkezett a váratlan fordulat. Ha ólját elhagyta, a nyakára szíj került, és erős zsineggel ki lett kötve a legelőre. A nyakszíj feltevésekor nyugtalanul forgolódott, felmérgesítve ezzel Sanyi bácsit, aki nyitott ököllel orron vágta. A kecskének semmi baja nem lett, de Sanyi bácsinak eltörött a kisujja, ami orvosi beavatkozást igényelt. Be kellett gipszelni. A kis közösségben semmi sem marad titkokban, ugratták is az öregurat, aki amilyen büszkén hozta a kecskét, olyan gyorsan túl is adott rajta.

Puss Rudolf

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Kuntapolca

Kuntapolca: egy ötszázéves történet vége

*

Bali – a sziget, amely rabul ejt

Kobe Bryant

Nyolcadmagával vesztette életét Kobe Bryant - a lánya is a fedélzeten volt

Barbora Geistová Čakovská
Frissítve

Szakértőket hallgat meg a bíróság a váltóhamisítási ügyben

breaking
Frissítve

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

r

Fának hajtott a részeg rendőr

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.