A jó döntéshez vezető út

Általában kerüljük a veszteségeket. Amit megszereztünk, megteremtettünk, nem szeretjük elveszíteni. Olykor annyira fontosnak tartunk egyes értékeinket, hogy a legkevésbé sem szeretnénk kockáztatni őket. Ha az élet új dolgokkal kecsegtet, de bármilyen vesztenivalónk is lehet a változás miatt, rendszerint meghátrálunk.
Koller Péter

2019. augusztus 12. 09:30

A kihívások előtt is hasonlóan szoktunk megtorpanni. Ha nem várt helyzetbe kerülünk, amelyre még nincs biztos megoldásunk, könnyen megfutamodunk, vagy mások tanácsaira próbálunk hagyatkozni. Könyvek bölcsességeit, okosnak tartott emberek véleményét gyűjtjük. Ha pedig nem találunk biztosnak tűnő választ, meghátrálunk a változás elől, nehogy a dolog rosszul süljön el.

Az élet új kihívása előtt állva sok félnivalónk lehet. Odalehet a tekintélyünk, hogy mindentudók vagyunk. Elveszíthetjük mások bizalmát, ha kiderül, hogy időnként mi is tévedünk. Veszíthetünk hatalmat, pénzt és más anyagi értékeket. Ha ezek kockázata merül fel, vagy meghátrálunk, vagy másokhoz fordulunk, hogy mentsenek fel a felelősségvállalás alól.

Márpedig a veszteségek életünk részei. Ha folyton mások iránymutatása szerint élünk, vagy örökösen meghátrálunk, talán sosem leszünk képesek jól dönteni. A jó döntésekhez ugyanis a rosszakon át vezet az út. Ezek által tanulunk és válhatunk bölcsebbekké.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ki lehet a RegioJet ellenfele Pozsony és Komárom között?

Négy fiatal hunyt el egy frontális ütközés során

SHMÚ: Hétfőn is viharok várhatók csaknem az egész országban

Európai programot!

US Open tenisztorna a tévében

VIDEÓ: Belecsapott a villám Danko zászlórúdjába?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?