A három hónapos szabály

Ezt akkor alkalmazhatod, ha rendbe szeretnéd tenni munkahelyi dolgaid, és gördülékenyebbé a mindennapi feladataidat, legyen szó az otthoni kedvteléshez szükséges eszközeidről vagy munkahelyi életteredről.
Koller Péter

2019. május 28. 13:30

Figyeld meg, hogy akik szétszórtak, és örökké befejezetlen munkával vannak körülvéve, mennyire törődnek környezetükkel. Szétnézve az ilyen emberek „felségterületén”, az őket körülvevő piszokban és rendetlenségben valószínűleg gondolkodásuk kivetülését láthatod. Ha képes vagy ezt észrevenni, akár új munkahelyed kiválasztásakor is megtudhatod, milyen helyre érkezel. Hogyha a környezet káoszt és rendezetlenséget sugároz, valószínűleg olyan, energiában szegény helyen vagy, ahol nehéz lesz munkahelyi sikereket és örömöket átélned.

Ha szétnézel magad körül, és azt látod, hogy te magadat is ilyen rendezetlenség közepén végzed teendőidet, elindulhatsz a megoldás felé. Miután rendet raksz, minden gyorsabban, könnyebben s jobb hangulatban folyik majd. Erre használhatod a három hónapos szabályt.

A munkahelyeden ugyanúgy, ahogy otthonodban, minden fékez, amit régóta tárolsz. A kollégáktól kapott csecsebecsék, ősrégi képeslapok, a szétdobált, kifakult fényképek és szanaszét heverő iratok fékeznek. Díszítsd ki környezetedet tiszta, pozitív tárgyakkal, és a három hónapnál régebben halogatott munkáidat fejezd be! Végül is, meddig akarod még halogatni őket?

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ďuriš Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

Több ezer eurónyi drogot foglaltak le a rendőrök Vágbesztercén

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Kiska nem tart igényt két fizetésre

Lucia Ďuriš Nicholsonová lett az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának elnöke

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?