A féltékenység megismerése 3 lépésben

Akkor vagyunk féltékenyek, amikor azt hisszük, alacsonyabb rendűként kezelnek bennünket más emberekhez képest. „Mással miért viselkedsz úgy, és velem miért másképp?” A következőkben három ötlettel segítünk a féltékenység megismerésében.
Koller Péter

2019. március 9. 09:42

1. A féltékenység az önbizalomhiány jele. Mivel kevesebbnek érzem magam másoknál, nem bízom magamban. Másokat többnek, jobbnak képzelek, hiszen féltékeny vagyok. Titkon olyan szeretnék lenni, mint azok, akikre féltékenykedem. Több és jobb, mint ami most vagyok.

2. Az önbizalomhiány gyakran a megoldatlan nehézségeim miatt alakul ki. Titkon talán tudom is, hogy az élet által elém gördített kihívásokat inkább szőnyeg alá söpröm, mint szembenézzek velük. A dolgokat jobban szeretem megúszni, mint megoldani, így ritkán van alkalmam önmagamat elismerni.

3. Amikor a megoldás helyett a tétlenséget választom, joggal félhetek és lehetek féltékeny, mikor mások megelőznek. Önmagunkra is, másokra is sokszor a fejlődésért vagyunk büszkék. Az egyetlen megoldás tehát, ha féltékenység helyett elkezded felszámolni a szőnyeg alá söpört tennivalókat. Természetesen mint minden mást, ezt sem kötelező megtenned. Lerázhatod magadról a felelősséget, de ettől semmi nem fog megváltozni.

A teljes írás a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?