5 tipp újévi fogadalom helyett

Bárkivel előfordulhat, hogy egyéb teendői miatt elfelejt fogadalmat tenni az új évre. Nekik próbálunk segíteni, kicsit talán megkésve, de annál nagyobb szeretettel.
Veres István

2019. január 13. 09:30

1. Mosogasson el! Régi igazság a tudomány világában, hogy a legjobb gondolatok mosogatás közben lepik meg az embert. Ezért, ha úgy érezzük, elfelejtettünk valamit, lemaradtunk valamiről, vagy semmit nem ér az életünk, mosogassunk el gyorsan, és meg fogunk lepődni az eredményen!

2. Tanuljon valami érdekeset! Mondjuk azt, mi az alakszerű jogügylet. Az alakszerű jogügylet a jogszabály által előírt alakszerűségeknek (például írásbeliség, tanúk, kézírás, személyes aláírás, okirat jellege, okirat példányszáma, jegyzőkönyv) megfelelő jogi aktus, amely lehet például szerződés, okirat, határozat, teljesítés, bizonyítás, jogorvoslat, taggyűlés, közgyűlés, kuratóriumi döntés, rendeletalkotás. A jogszabályban előírt alakszerűségek hiánya a jogügylet érvénytelenségét vonja maga után. Gondolta volna? Na, ugye!

3. Váltson fitneszbérletet! Egyre többen járnak konditerembe, és nem csak azért, mert a kültéri sportpályákon ilyenkor elviselhetetlen a hideg. Sokan a magány, mások az ízületi gondok elől menekülnek ezekre a fémes csillogású, tévéképernyőkkel bélelt helyekre. Tegyen ön is egy próbát, és talán megváltoztatja életét a mélyhátgép, a melltámaszos hátgép, a fekvenyomópad vagy a húzódzkodó-tolódzkozó állvány. Jobban megy majd az edzés, ha gót betűkkel a karjára tetováltatja, hogy Parnassus biceps.

4. Menjen ultrahangos zsírbontásra! Ez mindenkinek ajánlott, aki nem szeret a saját zsírjában forogni. Az ultrahangos fej az általa kibocsátott ultrahangos rezgésekkel behatol a bőrréteg alá, ami gyors rezgésre készteti a zsírsejteket, ezáltal olyan apró vákuumbuborékok keletkeznek a sejteken kívül és belül, amelyek a zsírsejtek lebomlását idézik elő. A kezelés során ezek a sejtek folyamatosan súrlódnak, és közben glicerinné és szabad zsírsavvá bomlanak, ami zsírbontó hatást eredményez. A sejthulladék a májon keresztül, a természetes útvonalakon keresztül ürül ki a szervezetből.

5. Elő a Leninnel! Ha még mindig hiányérzete van, kezdje (újra)olvasni Vlagyimir Iljics Lenin összes műveit (lehetőleg eredetiben), és figyelje, hányadik kötetnél támad az az érzése, hogy önnek igazából nincs is semmi baja, sem szüksége újévi fogadalomra, hiszen boldog ember. (Ha mégsem, s mindezek ellenére még mindig maradna némi hiányérzete, akkor ajándékozzon Vasárnap-előfizetést!)

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Čaputová kedden fogadja Dankót és Pellegrinit

Női asztronautát küldene fel a Holdra a NASA

Már az óvodásoknak is magas lehet a vérnyomása a túlsúlytól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?