5 tipp, milyen koncertre ne menjünk

Semelyik történelmi korszakban nem volt könnyű eldönteni, milyen koncertre menjen az ember, és ma sem az. Íme néhány tipp, melyekkel talán elkerülhetjük a borítékolható csalódást.
Veres István

2019. március 24. 14:27

1. Nicki Minaj. Korunk egyik legveszélyesebb fellépője. Amerikai popdíva (manapság ugye már ki nem az), aki az utóbbi időben azzal sokkolja Európa közönségét, hogy bejelentett és megszervezett koncertjei elmaradnak, mert a létesítményekben nincs elég áram. Ezt mondta a pozsonyi koncert után is, meg a bordeaux-i után is – vagyis nem utánuk, hanem helyettük, hiszen elmaradtak. Szóval, aki Nicki Minaj- (ejtsd Niki Minázs) koncertre kap vagy vesz vagy talál jegyet, jobban teszi, ha eldobja, elajándékozza vagy elveszíti. Sok aggodalomtól kíméli meg magát, az biztos.

2. Óvatosan a múltbéli koncertekkel! Apró falvakban kerékpározva vagy akár fővárosi sikátorokban átmeneti kabátban barangolva érdekes koncertet kínáló plakátokra bukkanhatunk. Ezeknek a patinás papírszeleteknek sokszor az a hátulütőjük, hogy olyan rendezvényre invitálnak, amely már lezajlott. Én például a múltkor megörültem egy Edda-koncertnek, ami a közelben lesz, de aztán csalódottan vettem tudomásul, hogy a sárga plakáton a dátum tizenöt évvel ezelőtti. Így aztán inkább kihagytam, és otthon néztem meg hallgattam meg jó hangosan, hogy „Még csendes a fából épült vár, / valaki mindig őrzi a semmit, valamire várˮ.

3. Macskanadrág. Ez a magyar punk-rock zenekar 1994-ben alakult Salgótarjánban. Az akkori felállás ez volt: Krachtsmer Ákos – ének, bőgő; Zvada Szabolcs – gitár, ének; Földi Bálint – gitár; Győri Attila – dob. Győri Attilát azonban kirúgták a zenekarból, mivel sokat járt kocsmába, és ezért nem tudott az együttes próbálni. Helyére Tábori Péter került. 1995-ben tartották meg első koncertjüket. Ugyanebben az évben jelent meg a Macskanadrág demólemeze is. 1998-ban megjelentettek egy minialbumot is A látszat csal címmel. Felsorolásunkban a Macskanadrág igazából a kakukktojás szerepét tölti be: az ő koncertjükre nyugodtan elmehetünk, nem ér bennünket semmi baj, legfeljebb valaki ránk önti a sört.

4. A Fehér Csíkok. Nem másról van szó, mint a detroiti The White stripes nevű amerikai rock duóról, melyet Jack és Meg White alkotott. Jack volt a gitáros-énekes, Meg pedig a dobos (és néha énekelt is). Sok jó nótát szereztek, 2011-ben viszont bejelentették, hogy ezt abbahagyják, és feloszlanak. Mégpedig azért, „hogy megőrizzék, ami szép és különleges volt a zenekarban.” Ha hirdetnék is valahol koncertjeiket, ne vegyünk rá jegyet, mert ők már úgysem azok, akik valaha voltak. És ez jól van így.

5. Ratkó Ágnes. A világszerte ismert magyar csembalóművész koncertje összeállításunkban szintén kakukktojás picikét. Színvonalas produkcióról van szó, a hangulat is kellemes, de kérjük önöket, mégse menjenek, mert én megyek, és nem szeretem, ha sokan vannak.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Frissítve

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Frissítve

Baleset történt a pozsonyi Sitina-alagútban

Korai szívbetegség fenyegeti a túlsúlyos gyerekeket

Új-Zélandon télen is mezítláb járnak

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Legfrissebb galériák
Olvasta már?