5 tipp Mikulás-várásra

Miklós napján tűkön ülve várjuk, hogy jöjjön a nagyszakállú, és valami finomságot csempésszen a csizmánkba? Ilyenkor az idő valahogy csak nem akar múlni. De mutatunk pár dolgot, amelyekkel sokkal kellemesebben telnek ezek az órák.
Mayer-Ázsoth Réka

2018. december 5. 13:11

1. Karácsonyi film

Jó sok közül válogathatunk, ha szentestéig naponta megnézünk egyet, akkor se győzzük mindet. A Reszkessetek, betörők! minden évben ott van a tévéműsorok kínálatában. Legyünk formabontóak, és már Miklós-napon nézzük meg, ahogy a kis Kevin lóvá teszi a gonosz betörőket.

2. Tanuljunk verset

Emlékszünk még arra, amikor az iskolában verseket kellett tanulni? Talán még most is el tudnánk őket szavalni, ám a Mikulás-váráskor tanuljunk meg egy újat. Ha nincs kedvük keresgélni, válogassanak az Irodalmi Karácsony című mellékletünk versei közül. Hogyha gyorsan megy, akár még a Mikulásnak is elszavalhatjuk, ha összetalálkozunk vele.

3. Süssünk

Huncutka szerint a Mikulás megéhezik a sok munka alatt, amíg a gyerekek csizmájába csempészi a nyalánkságokat, ezért mindig készít neki süteményt. Süssünk mi is valami finomságot, a családunk biztosan értékelni fogja. Ha pedig túl sok sikerült, másnap vigyünk belőle a kollégáinknak. Ők is biztosan értékelni fogják.

4. Tegyünk csizmát az ablakba

Tisztítsuk ki a csizmánkat, és tegyük az ablakba. Ha már rászántuk magunkat a tisztogatásra, ne csak ezt az egy párat tegyük rendbe, hanem az összes téli lábbelinket. Még az is lehet, hogy a Mikulás nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is tesz bele valamit. De csakis akkor, ha egész évben jók voltunk, és szép fényesre suvickoltuk a csizmánkat.

5. Aludjunk

A jó alvás mindenre gyógyír, a Mikulás is hamarabb megérkezik, ha közben szundítunk. Vagy aludjunk egészen reggelig, addigra biztosan ott lesznek a csizmánkban a finomságok. Ha meg nem, akkor se bánkódjunk, majd jövőre biztosan meglátogat minket is a jó öreg.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Közös lista pártelnök nélkül?

El-selejtező - Döntetlennel várja a hazai visszavágót a Ferencváros

Frissítve

Villám csapott több kirándulóba a Tátrában, egy turista meghalt

Nem valószínű, hogy károsítják az egészséget az ivóvízben lévő műanyagszemcsék

Az ötödikesek novemberben, a kilencedikesek áprilisban írnak tesztet

Sikeres díjlovaglás, jön a fogathajtás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?