Utazz

Egyre több a csinling-óriáspanda Kínában

Folyamatosan növekszik a csinling-óriáspandák populációja Kínában - közölték hétfőn az illetékes hatóságok. A csinling-óriáspandát (Ailuropoda melanoleuca qinlingensis) 2005-ben ismerték el az óriáspanda alfajaként. Koponyája kisebb és kerekebb, orra rövidebb és kevesebb a szőre, mint a sokkal ismertebb szecsuani alfajoknak.
MTI

2018. november 20. 00:13

- Kép: Wikipedia

Az északnyugat-kínai Senhszi tartománybeli Hszian hatóságai egy, a csinling-óriáspandákat népszerűsítő hétfői kulturális rendezvényen elmondták, hogy az állatok száma az 1980-as évekbeli 109 egyedről mostanra 345-re nőtt.

A Csinling-hegység természetes határként húzódik Kína északi és déli része között. Senhszi tartomány erdészeti hivatalának vezetője, Hszüe Csien-hszing szerint a hegység területének minden 100 négyzetkilométerére átlagosan 10 csinling-óriáspanda jut.

"Nem csupán az óriáspandák száma növekszik, hanem természetes élőhelyük is szélesedik" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy az állatok élőhelye az 1980-as évekbeli 1037 négyzetkilométerről mostanra 3600 négyzetkilométerre nőtt.

A hétfői rendezvényen bejelentették továbbá Kína új óriáspanda nemzeti parkja Senhszi tartománybeli hivatalának megalakulását, amely szerint a park Csinling-szekciója az 57 ezer négyzetkilométeres Csinling-hegység nagyjából 7,6 százalékát fedi le.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?