- Szkárossy Zsuzsa felvétele

Színház a VASÁRNAPBAN: Szívhangok, Arannyal

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 22. 15:00

Arany János és a nők. SzínAranyból mindahány. Zách Klára, Rozgonyiné, Rákócziné, Ágnes asszony, Az egri lány és még sokan mások. Tizenkét Arany-ballada izgalmas nőalakjai. Szépasszonyok, veszélyes asszonyok, fortélyosak, kiszámíthatatlanok. Variációk női sorsokra a Radnóti Színházban. Hősök és áldozatok zenére hangolva. Megformálóik között az egyik: Kováts Adél.

Arany János közel harminc balladájából tizenkettőt választott ki a rendezői pályáján most induló Szilágyi Bálint, s már most, a Radnóti Színházban megálmodott másfél órás remekével jelzi: figyelnünk kell rá, nagy tehetségű színházi alkotó bontogatja szárnyait. Arany János minden balladája komoly történet, minidráma, rövidke színdarab, csak össze kell fűzni őket. Jól összefűzni, hiszen értékes, mélyről felhozott gyöngyszemek ezek, Arany legsúlyosabb költeményei között is a legmegrendítőbbek. S mivel árnyalt figurák a hőseik, jól játszhatóak. S ami nem lehet mellékes: a magyar történelem kiragadott eseményeire reagálnak. Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója s az előadás egyik szereplője szerint szívhangoknak kell megszólalniuk az előadásban.

Arany melyik balladahősnőit formálja meg Kováts Adél? Mi ad keretet az előadásnak? Kikkel lép színpadra a SzínAranyban? Hogy nyilatkozik a partnernőiről?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László írását a Vasárnap már megvásárolható számában!

Önnek ajánljuk
  • 24 óra
  • 3 nap
  • 1 hét