Zdeno Chára lett az év hokisa

Chára

Hatodszor nyerte meg a hagyományos ankétot a Boston Bruins veterán hátvédje, amivel beállította Marián Hossa rekordját.

A 2019-es év legjobb jégkorongozójáról döntő szavazásba idén is a klubok és a szövetség tisztségviselői valamint az újságírók kapcsolódhattak be. A Boston 42 éves játékosa, Zdeno Chára elsősége valószínűsíthető volt, mivel csapatkapitányként egészen a döntőig menetelt a Bostonnal az NHL-ben. Chára 2009, 2011, 2012, 2013 és 2018 után győzött újra, így utolérte a szlovákiai örökranglistát eddig egyedül vezető Marián Hossát, aki szintén hatszor kapta meg az Év hokisa címet.

Chára az NHL 2018/2019-es idényének alapszakaszában 62 meccsen játszott, 14 kanadai pontot szerzett, a playoffban pedig 23 találkozón 6-ot. A St. Louis ellen 4:3-ra elveszített döntősorozat utolsó meccseit sérülten, többszörös állcsonttöréssel abszolválta. „Bevallom, kissé meglepett az elismerés, de mérhetetlenül megtisztelő, és nagyon hálás vagyok érte. Köszönöm mindenkinek a szavazatokat. Köszönet illeti a Boston minden munkatársát, hogy ennyire állhatatosan és önfeláldozóan dolgoztak. És persze a családomnak is jár a dicséret, akik mindig mellettem állnak, csakúgy, mint a szurkolók” – tudta le videóüzenetében a kötelező köröket Chára, aki a fő kategóriában Erik Černákot és Andrej Sekerát előzte meg.

A legjobb védő kategóriában a dobogósok helyet cseréltek: a Tampa Bay játékosa, Černák lett az első, Chára pedig második. Černák amellett, hogy első teljes NHL-es szezonjában stabil helyet vívott ki magának a Lightning mezében, a szlovákiai világbajnokságon is remekelt, hét meccsen három gól és két assziszt fűződött a nevéhez.

A csatárok között értelemszerűen a karrierje legeredményesebb szezonját (25 gól + 33 assziszt) maga mögött tudó Tomáš Tatar diadalmaskodott – az utóbbi négy évben harmadszor lett az év legjobb támadója. A kapusok között Jaroslav Halák kapta a győztesnek kijáró serleget. A 34 éves hálóőr főleg az idény első felében remekelt a Boston kapujában (92,2%-os védési hatékonyság), amikor a finn sztárt, Tuuka Raskot is háttérbe szorította. Halák ötödször lett az év kapusa. 

Az U20-as kategóriában a Slovan játékosát, Adam Liškát találták a legjobbnak a szavazók, az edzők között pedig Craig Ramsay szövetségi kapitány kapta a legtöbb voksot. 

Érdekes

Díjazottak

Az év hokisa: 
Zdeno Chára (Boston)
A legjobb védő: 
Erik Černák (Tampa Bay)
A legjobb támadó: 
Tomáš Tatar (Montreal)
A legjobb kapus: 
Jaroslav Halák (Boston)
A legjobb edző: 
Craig Ramsay
A legjobb bíró: 
Peter Stano
A legjobb U20-as játékos: Adam Liška (Slovan)
Az év női hokisa: 
Nicol Čupková
A Tipsport Liga All Star-csapata: Michal Valent–Tomáš Starosta (mindkettő Trenčín), Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica)–Róbert Lantoši, Samuel Buček (mindkettő Nitra), Ladislav Nagy (Košice)
A Hírességek Csarnokának új tagjai: Július Šupler, Oto Haščák, Ján Filc, Ferdinand Marek

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?