Zagorakisz a legjobb

Lisszabon. A portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságot megnyerő görög válogatott csapatkapitányát, Teodorosz Zagorakiszt választották a torna legjobb játékosának.

Lisszabon. A portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságot megnyerő görög válogatott csapatkapitányát, Teodorosz Zagorakiszt választották a torna legjobb játékosának.

Az európai szövetség (UEFA) technikai bizottságának nyolc tagja szavazott, valamint egy voksot ért a szurkolók interneten keresztül kinyilvánított véleménye.

Zagorakisz a görögök mind a hat mérkőzését végigjátszotta, s ezek során két sárga lapot kapott. Legemlékezetesebb megmozdulása a franciák elleni negyeddöntőben volt, amikor Bixente Lizarazut nagyszerű csellel becsapta, majd elviharzott a bal szélen, pontos beadását pedig Angelosz Hariszteasz a bal felső sarokba fejelte.

A csapatkapitány, akárcsak az angoloknál Beckham, a portugáloknál Figo, vagy a spanyoloknál Raúl, a hetes számot viseli a hátán. Ő a csapat szellemi vezére, a pályán és azon kívül is. A játék mellett fontos feladata, hogy a lehető legmagasabb prémiumozt alkudja ki a görög szövetségtől. A csőd szélén álló AEK Athén játékosa, aki korábban a PAOK-nál és az angol Leicester Citynél volt a szurkolók kedvence: a „rókákkal” 1998-ban és 2000-ben Liga Kupát nyert. (mti, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?