Wayne Rooney lemondta a válogatottságot

London. Wayne Rooney, az angol futballválogatott történetének legeredményesebb gólszerzője tegnap bejelentette, többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

London. Wayne Rooney, az angol futballválogatott történetének legeredményesebb gólszerzője tegnap bejelentette, többet nem lép pályára a nemzeti csapatban. A nyáron nevelőegyütteséhez, az Evertonhoz igazoló 31 éves támadó közleményében kiemelte, Gareth Southgate szövetségi kapitány számított volna rá a Málta és Szlovákia elleni vb-selejtezőkön, ám ő úgy döntött, nem szerepel többet a válogatottban.

„Mindig is különleges és megtisztelő volt a nemzeti csapatban játszani, így nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de úgy gondolom, eljött az ideje, hogy távozzak – írta Rooney, hozzátéve, amikor nyáron úgy határozott, elhagyja Manchestert, az sem volt egyszerű számára, de úgy érzi, jól választott. – Szeretném minden erőmmel a klubcsapatomat segíteni, ám továbbra is a válogatott szenvedélyes szurkolója maradok.”

Rooney 2003-as bemutatkozása óta 119 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben, ami a legtöbb a mezőnyjátékosok között, s az örökranglistán csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll előtte. Rooney 53 gólt lőtt a nemzeti csapatban. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?