Vlhová második lett

Petra Vlhová a második helyen végzett a courcheveli párhuzamos műlesikló Világkupa-viadalon, a szlovák síző drámai csatában, mindössze négy századdal maradt el a győztes amerikai Mikaela Shiffrintől.A 22 esztendős fenomenális tengerentúli sportolónak ez volt a 35. Vk-győzelme.

Petra Vlhová a második helyen végzett a courcheveli párhuzamos műlesikló Világkupa-viadalon, a szlovák síző drámai csatában, mindössze négy századdal maradt el a győztes amerikai Mikaela Shiffrintől.

A 22 esztendős fenomenális tengerentúli sportolónak ez volt a 35. Vk-győzelme. A szakági Világkupában 280 ponttal Shiffrin vezet a 20 ponttal kevesebbet gyűjtött Petra Vlhová előtt.

„Nagy élmény volt a franciaországi verseny, a párhuzamos műlesiklás valamelyest más, mint a hagyományos. Minden olyan gyorsan történik, és egy hiba végzetes lehet. Boldog vagyok, hogy ismét dobogós helyen zártam, de természetesen bánt, hogy minimális különbség döntött Mikaela javára. De ilyen a sport, újra nagy csatát vívtunk – nyilatkozta a verseny után a 22 éves Petra Vlhová. – Szinte nem is volt megállás, célba érkezés után már mentem is fel a rajthelyre. Minden olyan gyorsan történt, hogy semmire sincs idő. Örülök a második helynek.”

A délutáni selejtezőben Vlhová rendkívül agresszíven siklott a pályán, az esti viadalon viszont sokkal visszafogottabban versenyzett. „A kvalifikáció során kockáztattam, mert nem volt vesztenivalóm. A versenyen már óvatosabb voltam, mert a párhuzamos szlalomnál a megingásokat már nem lehet kijavítani. Könnyebben veszem a kapukat, ha látom, hogy vezetek a riválisom előtt, aki nyomás alatt hamarább hibázik. Ha elöl vagyok, akkor nem látom az ellenfelemet, ha fordított a helyzet, akkor viszont elég a baj. Mikaela ellen fél távnál még vezettem, de utána néhány apró bakit vétettem, s ezzel elúszott a győzelem” – szögezte le Vlhová.

Ez a fiatal szlovák síző eddigi legjobb eredménye párhuzamos műlesiklásban, az idén januári, stockholmi viadalon Vlhová a negyeddöntőben kapott ki honfitársától, Veronika Velez-Zuzulovától, aki egészen a fináléig jutott, ahol Shiffrintől szenvedett vereséget.

(SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?