Vlček: ha nem hibázunk, meglehet a dobogó a vb-n is

Érmet vár a szövetség a szlo-vákiai küldöttségtől a csehor-szági Račicéban ma rajtoló kajak-kenu világbajnokságon.A 19 tagot számláló csapatból immár hagyományosan a kajak négyeshez fűződnek a legnagyobb remények.

Érmet vár a szövetség a szlo-vákiai küldöttségtől a csehor-szági Račicéban ma rajtoló kajak-kenu világbajnokságon.

A 19 tagot számláló csapatból immár hagyományosan a kajak négyeshez fűződnek a legnagyobb remények. A Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor egység biztosan nem védi meg milánói 1000-es vb-címét, hiszen az olimpiai változások miatt Račicében 500 méteren állnak rajthoz – azon a távon, amelyen másodikok lettek a júliusi Eb-n.

„A vb-t megelőző egy hónapban végig együtt készültünk, felváltva egy-egy hetet Komáromban és Szolnokon, és legalább heti kétszer mentünk egy négyest. Jól sikerült a felkészülés, de az 500 méter elég rövid táv, elég egy kis hiba, hogy elússzon a jó eredmény – nyilatkozta lapunknak Vlček Erik, aki bízik az éremszerzésben. – De akár az első hatban végezni is siker lehet, attól függően, hogy a többiek voltak-e jobbak, mert akkor nem lehet mit tenni, de ha a mi hibánkból végeznénk rosszabbul, akkor persze nem lehetnénk elégedettek.”

A rutinos, 35 éves kajakos szerint nem különösebb előny számukra, hogy Račicében jóval gyakrabban fordulnak meg a konkurenciánál, sőt, inkább tart az ottani időjárástól. „Itt a szél nagyon be tud tenni – jegyezte meg Vlček, aki Linka Tiborral K2 500 méteren is kipróbálja magát. – Szerintem meg tudjuk csinálni a döntőt ebben a számban is, ott pedig már bármi lehet.”

A szintén két számban induló Gelle Péter is a fináléba jutást tűzte ki maga elé, azzal, hogy elsődleges számára a K2 1000 m Adam Botekkel az oldalán. „Ez olimpiai szám, így prioritást élvez. A K1 1000-est a lebonyolítás sorrendje miatt nem lehetett ezzel összekombinálni, így az 500-as távval kárpótolhatom magam – mondta az Új Szónak Gelle, aki mindkétszer szeretne beférni az első hatba. – Az egyetlen negatívum a verseny előtt – azon kívül, hogy túlságosan messze lakunk a pályától –, hogy párosban csak a válogatón indultunk eddig, versenylehetőségünk még nem volt ebben a felállásban. De az edzések alapján úgy érzem, hogy kifogtuk a főbb hibákat.”

A gyakorlásokból tud csak következtetéséket levonni Jakubík Gábor is, aki tavaly az Eb-n még Martin Jankoveccel nyert ezüstérmet 500-on, korábban pedig Marek Krajčovičcsal, Matej Michálekkel és Demin Viktorral K4-ben szőttek merész terveket. Račicében végül Jakubík ott lesz egy négyesben, de a Gellével induló Botek helyén, Martina Nemček, Milan Fraňa és Samuel Baláž mögött.

„Összesen pár edzés van mögöttünk 1000 méteren, a pénteki vb-előfutam után már lesz sejtésünk, a konkurenciához képest hol járunk. A másik négyessel sajnos nem úgy sültek el a dolgok a válogatón, ahogy szerettük volna, de az is igaz, hogy velük két év után ültünk újra egy hajóba – magyarázta Jakubík. – Az új négyesben a fiúk örültek, hogy én kerültem hozzájuk, a szövetség mellett ők is engem választottak. Mivel én vagyok a korelnök, nem mernek húzni, inkább én szoktam Milant zrikálni, hogy dunaszerdahelyiként hogyhogy nem tud magyarul.” Jakubík emellett egyesben is indul a királyi távon. „Az egyes nem erősségem, ráadásul az 1000 m az egész vb legnehezebb száma. De legalább összehasonlíthatom magam a legjobbakkal” – mondta célkitűzéséről Jakubík.

A szlovákiai egységek összesen 14 számban állnak rajthoz, utolsóként vasárnap Farkas Vince abszolválja a C1 5000 métert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?