Viszontagságos felkészülés, megújult csapat Érsekújváron

Az edzői stáb és hét játékos kivételével az egész csapat kicserélődött a Tipsport ligás érsekújvári jégkorongklub-ban, amelynek a ma rajtoló új idényben (18.30-tól a zólyomiakat fogadják) így is a tavalyinál jobb szereplés a célja.Viszontagságos felkészülésen van túl az érsekújvári jégkorongcsapat:

Az edzői stáb és hét játékos kivételével az egész csapat kicserélődött a Tipsport ligás érsekújvári jégkorongklub-ban, amelynek a ma rajtoló új idényben (18.30-tól a zólyomiakat fogadják) így is a tavalyinál jobb szereplés a célja.

Viszontagságos felkészülésen van túl az érsekújvári jégkorongcsapat: a viszonylag késői, július közepi kezdés, a nagy játékosmozgás és a sérülések sem könnyítették meg Štefan Mikeš vezetőedző dolgát, aki szokásához hűen kertelés nélkül beszélt a nehézségekről. „Nem volt ideális az elmúlt időszak. A Tipsport Liga a tervezettnél egy héttel korábban kezdődik, a Visegrádi Kupa miatt pedig nagyon sűrű volt a programunk, 11 meccset játszottunk. Ráadásul mire kikristályosodott az első sorunk, az orosz Kucskin–Rajenko páros sérülés miatt négy hétre kidőlt” – sorolta lapunknak Mikeš.

Menet közben foldozni

Az 52 éves tréner tavaly decemberben vette át az érsekújváriak irányítását – az akkori szezonban ő volt sorrendben a negyedik szakember a poszton –, a zöld-fehér klub vezetése pedig őrá bízta a csapat átépítését. A HC Mikron korábbi keretéből ugyanis csak heten maradtak hírmondónak, és számtalan új hokis érkezett. „Ez óriási hátrány a többi csapathoz képest, mert menet közben kell majd foldozni a lyukakat az összeállításban. Gyakorlatilag lehetetlen ennyire gyorsan eltalálni a sorok optimális összetételét, mert van, hogy tipológiailag jól kiegészíti egymást két hokis, de emberileg egyáltalán nem passzolnak egymáshoz. Azok ellen a gárdák ellen játszva, amelyek hosszú távon építették fel a keretet, kijönnek a különbségek – magyarázta Mikeš. – Nagyon jó lenne megállítani az időt. Egy szovjet mondás szerint két év kell a csapatépítéshez, nekünk szűk két hónapunk volt, de ehhez kell alkalmazkodnunk.”

Az I. ligában is

A felgyorsított tempóban a játékosoknak azonnal bizonyítaniuk kellett, ha ez valami miatt nem sikerült, gyorsan útilaput kötöttek a talpukra. Ennek esett áldozatául például Tommy Thompson vagy Orbán Attila is, aki szerződése felbontása után Dunaújvárosba távozott. Magyar válogatottbeli társa, Jesse Dudas azonban ott van az érsekújváriak Tipsport ligás keretében – ugyanis a klub idén B csapatot is kialakított, amely az I. ligában, azaz a másodosztályban indul. „Nagyrészt mi, fiatalabbak kerültünk a tartalékegyüttesbe – árulta el lapunknak az ímelyi származású, 17 éves Slávik Sebastián, aki a České Budějovice juniorcsapatától érkezett vissza nevelőegyesületébe. – Kicsit csalódott vagyok, hogy nem az élvonalban kezdek, mert úgy érzem, a felkészülési meccseken jól ment a játék. De voltak kisebb sérüléseim, remélem, idény közben lehetőséget kapok az A csapatban.”

Ez nem atlétika

A „nagyok” elé konkrét célt nem tűzött ki a klubvezetés, de az érsekújváriak bíznak benne, hogy első élvonalbeli idényüknél jobban fognak teljesíteni (akkor csak az alapszakasz utolsó körében biztosították helyüket a playoff nyolcasában, ahol a későbbi bajnok besztercebányaiak 4:1-re nyerték ellenük a sorozatot). „Ha atletizálnánk, most tudnék mondani egy időt, amit teljesíteni tudunk... Minőségi ellenfelekkel szemben mértük fel, hol tartunk, de hogy a bajnokságban ez mire elég, csak a jégen fog kiderülni. A formánk javulóban van, remélem, jobbak leszünk, mint az előző szezonban” – tette hozzá Mikeš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?