Vida duplájával nyert a DAC Trencsénben

Vida Kristopher két parádés góljával a DAC 2:1-re győzött a trencséni AS otthonában a labdarúgó Fortuna Liga második fordulójában.

Vida Kristopher két parádés góljával a DAC 2:1-re győzött a trencséni AS otthonában a labdarúgó Fortuna Liga második fordulójában. A Marco Rossi irányította sárga-kékek két meccs után százszázalékosak.

Marco Rossi a Podbrezová elleni meccshez képest egy változást eszközölt, Kristián Koštrna helyett a kezdőcsapatba jelölte az Arany-kupáról a hét közben visszatért panamai Eric Davist. Mervó Bence és Esmerald Aluku továbbra is sérüléssel bajlódik, így nem számíthatott rájuk az olasz tréner.

Trencséni támadásokkal indult a találkozó, Gong jó helyzetben fölé lőtt. Majd Ubbink és Janga próbálkozását hárította Patrik Macej. Tíz perc után feljött a DAC, kiegyenlített lett a játék.

A 25. percben vezetést szereztek a dunaszerdahelyiek: formás Šafranko, Pačinda összjáték végén, csatárunk Vidához passzolt, aki 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 0:1. A bekapott gól megzavarta a vendéglátókat, és röviddel a szünet előtt Ljubicic növelhette volna a sárga-kékek előnyét, Simon Pambou remek átadása után egyedül tört kapura a DAC csapatkapitánya, ám a jól kifutó Chovan bravúrosan védett.

Fordulást követően a trencséniek beszorították a vendégeket, elsősorban szélről beadott labdákkal próbálkoztak. A 60. percben góllá érett a hazai fölény: a gyors Gong jobboldali beadása után a hórihorgas Janga öt méterről a hálóba fejelt – 1:1. A trencséniek igyekeztek megszerezni a győztes gólt, ám a dunaszerdahelyiek már a középpályán megállították őket. Szervezetten futballozott a DAC, jól cserélt Marco Rossi, a fáradt Davis helyett Koštrnát küldte be, aki mellett már nem ficánkolt a gyors Gong. A másik két csereember, Čmelík és Divkovic is új színt vitt a játékba. A 75. percben Simon Pambou pontos átadása után Vida Kristopher szemfülesen megelőzte Kloostert, és a kifutó kapust ügyesen átemelve megszerezte a DAC győztes találatát. A korábban Hollandiában játszó magyar szélső két góllal ünnepelte 30. Fortuna ligás mérkőzését. Vida az elmúlt bajnokságban ötször volt eredményes. Nem sokkal később a 18 éves Marko Divkovic már csak Chovannal állt szemben, ám elhamarkodottan fölé bombázott. Görcsösen küzdöttek a trencséniek, ám komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A fegyelmezetten és taktikusan futballozó DAC megérdemelten nyert, a sárga-kékek zsinórban harmadszor győzték le a trencsénieket: 1:0 (idegenben), 2:0 (otthon), 2:1 (i).

A 174 DAC-szurkoló végig lelkesen i biztatta, és a hármas sípszó után nagy ovációban részesítette kedvenceit.

„Nem kezdtünk túl jól, az első tíz percben gondjaink voltak. Aztán feljebb toltuk a védekezésünket, magasabban támadtuk le az ellenfelet, és elkezdtük játszani azt, amit egész héten gyakoroltunk. A félidő vége előtt megszerezhettük volna a második találatunkat is, de a hazai kapus remekül védett – értékelt Marco Rossi, a DAC vezetőedzője. – A második játékrész is az elsőhöz hasonlóan indult, a hazaiak főleg a nagy fizikai fölényükettudták érvényesíteni a sok pontrúgásnál. Ismét azonban visszatértünk a játékba, magasabban zajlott a játék, és volt három-négy remek lehetőségünk korábban is eldönteni a mérkőzést. Örülünk a jó idénykezdetnek, de hosszú még a bajnokság, és tudjuk azt is, hogy sokat kell még fejlődnünk.”

A DAC vasárnap (18.30) a rózsahegyi együttest fogadja a MOL Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?