Veszélyesebbek az oroszoknál

Remekül kezdte a labdarúgó vb-selejtezőket Róbert Vittek, az eddigi három találkozón ötször talált a hálóba. Ezzel a teljesítmény-nyel ő vezeti az európai selejtezők góllistáját. Az újonc Nürnberg 22 éves csatára a Bundesligában is jeleskedik, legutóbb beválasztották a forduló válogatottjába.

Róbert Vittek az eddigi három világbajnoki selejtezőn ötször talált a hálóbaTASR-felvétel Sikeresen rajtolt a nemzeti együttes, ez minek köszönhető?

A keret tagjainak többsége külföldön légióskodik, s a korábbi időszaktól eltérően többen is kulcsszerepet töltünk be klubcsapatainkban. Ezzel magyarázható, hogy egyre jobban bízunk magunkban. Ďušan Galis vezetőedzővel kitűnő a kapcsolatunk, valamennyien örömmel jövünk a válogatottba.

Luxemburg (3:1), Oroszország (1:1) és Liechtenstein (7:0) után hazai pályán Lettország következik. Mit vár a találkozótól?

Ha ki akarunk jutni a németországi világbajnokságra, feltétlenül győznünk kell. Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk, egyébként szerintem a lettek jóval veszélyesebbek, mint az oroszok. Ezt a portugáliai Eb-n is bizonyították. Jól védekeznek, agresszívan játszanak, és nagyon oda kell figyelnünk majd a gyors ellentámadásaikra. Kulcsfontosságú lesz, hogy sikerül-e semlegesítenünk a villámgyors Verpakovskist. Mégis úgy gondolom: a döntetlen egyértelműen csalódásnak számítana.

Az utóbbi időben zsinórban lövi a gólokat, szombaton is folytatja parádés sorozatát?

A legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot, az szinte mindegy, kinek sikerül a kapuba találnia. Persze, szép lenne folytatni a gólgyártást.

A válogatott örökranglistáján egyre jobban megközelíti a 17 gólos Németh Szilárdot. Milyen a kapcsolatuk?

Kitűnően megértjük egymást a pályán és a zöld gyepen kívül is. Például Liechtenstein ellen Szili két gólpasszal segített ki. Egyáltalán nem bánnám, ha most szerepet cserélnénk. Nincs köztünk rivalizálás, csak az újságírók emlékeztetnek rá, hogy Middlesbrough támadója 6 találattal áll előttem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?