Versenyeztek, de nem karatéztak Várpalotán

seishin

Várpalotán két ország 100 indulója próbálta ki felkészültségét, erőállapotát, ügyességét a szokásos Tameshiwari (töréspróba) versenyen, ahol a keszegfalvai Seishin Karateklub hat versenyzővel szerepelt.

A legjobban a serdülők végeztek, hiszen a 11 fős mezőnyben lefoglalták a teljes dobogót: Rakus János az első, Sárai Csongor a második, Molnár Dominik a harmadik lett. Nem karatézott a mezőny, hanem különböző próbatételek vártak a versenyzőkre. Volt például deszkatörés ököllel, kézéllel és könyökkel, lajhármászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, gólyaláb, s a legvégén egy 150 méteres nagyon meredek emelkedő.

„A versenyzők kétpercenként indultak, futva tették meg a távot, miközben egy-egy gyakorlat elvégzésére fél perc állt rendelkezésre” – magyarázta lapunknak küldött soraiban Markovics János, a keszegfalvai klub elnöke. Lemaradtak a dobogóról: Cserepes Zoltán (Nemesócsa), Trenčík Nikolas és Kiss Ádám (mindketten Keszegfalva).

Eközben a klub edzői Siófokon vettek részt egy továbbképzésen. Magas színvonalú, napi három edzés volt, főleg a kata és a mozdulatok értelmezése került előtérbe.

Egy héttel később családi napot és élménytábort tartott a klub a keszegfalvai futballpályán. Az összetart(oz)ás jegyében. Volt íjászkodás és buborékfoci is meg sok miden más, ami ezúttal nem a tatamira, hanem egymás közé szólította a seishines karatékákat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?