Vérpezsdítő futam Sanghajban

Sanghaj. Jó versenyt, szoros befutót és Rubens Barrichello-diadalt láthatott a 200 ezer fős közönség. A második helyen az angol Jenson Button (BAR-Honda), a harmadikon a finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) ért célba. Baumgartner Zsolt (Minardi) három kör hátránnyal a 16., utolsó helyen végzett.

Sanghaj. Jó versenyt, szoros befutót és Rubens Barrichello-diadalt láthatott a 200 ezer fős közönség. A második helyen az angol Jenson Button (BAR-Honda), a harmadikon a finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) ért célba. Baumgartner Zsolt (Minardi) három kör hátránnyal a 16., utolsó helyen végzett. A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Ferrari) az időmérő edzésen történt kicsúszása után a boxutcából rajtolt a versenyen, a 15. körben megpördült, majd 20 körrel a vége előtt defektet kapott, így nem sikerült pontszerző helyen célba érnie, csak tizenkettedik lett.

A Kínai Nagydíj végeredménye: 1. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:29:12,420 óra; 2. Button (angol, BAR-Honda) +1,035 mp; 3. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) +1,469; ... 12. M. Schumacher (német, Ferrari) +1 kör; ... 16. Baumgartner (magyar, Minardi) +3 kör.

Az összetett állása: 1. M. Schumacher 136, 2. Barrichello 108, 3. Button 79. Csapatok: 1. Ferrari 244 pont, 2. BAR-Honda 105, 3. Renault 96.

NYILATKOZATOK – Rubens Barrichello (Ferrari): „Kezdettől fogva tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A gumiabroncsok nagyon jól tapadtak. A végén nagyon higgadt voltam.”

Jenson Button (BAR-Honda): „Kemény verseny volt, az ilyen futamokat nagyon nehéz fejben kontrollálni. A végén már csak Räikkönenre figyeltem.”

Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes): „Az autó jól működött, de nem akartunk kockázatot vállalni. Mi győzni szeretnénk, de egyáltalán nem vagyok csalódott, hiszen lényegében mindegy, hogy második vagy harmadik az ember, ha nem ő győz.”

Michael Schumacher (Ferrari): „A verseny olyan volt, amilyenre számítottunk: rendkívül változatos. Sőt, ez már kicsit nekem is soknak bizonyult. Ahogyan a biztonsági autó a rajt után megpróbált versenytempóban menni előttem, az egy vicc volt.”

Ralf Schumacher (Williams-BMW), akit David Coulthard torpedózott meg úgy, hogy fel kellett adnia a versenyt: „A baleset ellenére be tudtam volna, be kellett volna fejeznem a futamot. Amikor a box felé közeledtem, megpróbáltam beszólni rádión, mi történt, de nem tudtam megértetni magam,” (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?