Vereségekkel kezdtek a németek

Budapest. Nagyon rosszul sikerült a német futballcsapatok BL-rajtja: a Dortmund keddi veresége után szerdán a Leverkusen 6:2-re kikapott az Olimpiakosz otthonában, a Bayern München pedig hazai pályán vallott kudarcot a 3:2-re diadalmaskodó Deportivo ellen.

Elber (sötét mezben), a müncheniek brazil csatára két spanyol védő között kapura tör a Bayern–La Coruna (2:3) BL-találkozónTASR/EPA-felvételAz E-csoport rangadóján a Feyenoord a Juventust fogadta, mégpedig azzal a tudattal, hogy a Bajnokok Ligájában még sohasem sikerült nyernie nyitómérkőzésén. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Juve meg 1998 márciusa óta nem győzött idegenbeli meccset az európai kupaporondon, akkor a döntetlen nem is olyan váratlan eredmény. A kvartett másik meccsén a Newcastle Unitednek nem sikerült javítani szezonbéli mérlegén, a Szarkák 2:0-ás vereséget szenvedtek a Dinamo Kijev otthonában. Pedig a meccset a vendégek kezdték jobban, azonban Makszim Sackih csodaszép találata negyedóra elteltével kifogta a szelet az angolok vitorlájából. Az ukrán együttesben egyébként a magyar Bodnár László vakbélműtétje után már ott ült a kispadon.

Az F-csoportban a tavalyi idény nagy vesztese, a Leverkusen Athénban próbálhatott meg javítani pocsék idei szereplésén, ám ehelyett még rosszabb helyzetbe került, hiszen fennállása legnagyobb európai vereségét szenvedte el. Az már a németek kezdőtizenegyén látszott, hogy az előjelek nem kedvezőek a számukra: noha a csapatban hét világbajnoki résztvevő is volt, a védelem rendkívül tartalékos volt, hiszen a kapuban Butt helyett az ausztrál Jurics állt, a jobb oldalon az egyébként középpályás Balitsch szerepelt, míg a hátsó alakzat tengelyében Lucio partnere az a Kleine volt, aki eddig egyetlen percet szerepelt a BL-ben. Az Olimpiakosz ízekre szedte a gyógyszergyáriakat, akik voltaképpen örülhettek, hogy ennyivel megúszták. Érdekesség: a Leverkusen ebben az idényben minden meccsén vezetést szerzett, de csak egyet tudott megnyerni.

Ez a kvartett bizonyult egyébként a leggólképesebbnek az első fordulóban, hiszen a másik találkozón csak eggyel kevesebb, szám szerint hét, mégpedig a Manchester United számára kedvező elosztásban. Pedig a vendég izraeli csapat számára fantasztikusan kezdődött a mérkőzés, a Maccabi már a 8. percben vezetést szerzett, de a MU ezt két percre kiegyenlítette, és ezt követően már csak az volt kérdés, hogy mennyit rúgnak Giggsék.

A jelenlegi kiírás halálcsoportjának a G betűjelű kvartettjét tartják, hiszen itt három olyan gárda van, amelytől a végső győzelem sem lenne meglepetés. Az első játéknapon a Bayern kapott súlyos sebet, miután a Deportivo a labdarúgás magasiskoláját bemutatva 3:2-re nyerni tudott az Olimpiai-stadionban. A mérkőzés két főhőse Valerón és Makaay volt, előbbi két gólpasszának, utóbbi pedig mesterhármasának köszönhetően. A három hispán gólhoz persze kellett az is, hogy a Bayern játékosai nagy hibákat kövessenek el, két találat is abból született, hogy a németek rosszul próbálták a lestaktikát alkalmazni.

Öt év, 29 Bajnokok Ligája-mérkőzés után először kapott ki hazai pályán a Bayern. Ezt megelőzően utoljára, 1997-ben a svéd Göteborg nyert 1:0-ra Münchenben. Franz Beckenbauer, a müncheni klub legendás elnöke szerint néhány sztár nagyképűen kezelte az összecsapást: – A pályán nincs helye a lazsálásnak, az elsőtől az utolsó percig teljes erőbedobással kell küzdeni. Ha kedden nem nyerünk Lens-ban, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk.

Ballackék ezzel a vereséggel mindenesetre nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, hiszen az itt elveszített pontokat valahol majd pótolni kell. Az AC Milan otthonában márpedig ez nem lesz egyszerű, az olaszok a Lens ellen győzelemmel kezdték meg a sorozatot. Carlo Ancelotti mester némi meglepetésre a kezdőtizenegybe jelölte a nyáron igazolt Rivaldót, mégpedig a csatársorba, Filippo Inzaghi partnereként, és a brazil nem nagyon találta a helyét a számára kissé szokatlan pozícióban.

A H-csoportban szereplő Lokomotiv Moszkva és a Galatasaray rögtön egymásnak esett, és az első tíz percben felváltva forogtak veszélybe a kapuk, de szép lassan a törökök átvették az irányítást. Fölényük a szünet előtt azonban csak két kapufában materializálódott, és az első gólra egészen a 72. percig kellett várni.

Győzelemmel rajtolt a Barcelona is, teljessé téve a spanyolok tökéletes rajtját, és bár az eredmény azt sugallja, hogy a katalánok szoros meccset játszottak az FC Bruges-zsel, a játék képe alapján a Barca akár nagyobb gólarányban is nyerhetett volna. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy miután a vendégek némileg váratlanul kiegyenlítették az állást az első félidőben, a hazaiak az első játékrész utolsó öt percében két gólt is szereztek, megspékelve egy kapufával. Louis van Gaal mester elsősorban a rengeteg kihagyott helyzet miatt lehet elégedetlen, de a csapat jó úton van afelé, hogy megismételje egykori sikereit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?