Vereség a franciáktól

Ljubljana. Megszakadt a magyar férfi kézilabda-válogatott veretlenségi sorozata a szlovéniai Európa-bajnokságon, mivel a ljubljanai középdöntő első fordulójában simán kikapott a világbajnoki bronzérmes francia csapattól. Ma Szerbia-Montenegróval mérkőzik a Skaliczki-legénység.

Pásztornak sem ment a játék a franciák ellen, a gyors szélső csak egyszer talált a kapubaČTK-felvételFRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29:21 (14:8), legeredményesebbek: Karabatic 5/1, Girault 5/1, illetve Buday 5/1, Diaz 3, Laluska 3. Kitűnő védekezéssel kezdett a magyar csapat, és többek között Fazekas remek védéseinek köszönhetően sikerült elhúznia 4:1-re. Ezután feljöttek a franciák, s hatgólos előnnyel zárták az első játékrészt.

Szünet sem sokat változott a kép, a vb-bronzérmes fokozatosan lépett el, s biztosan őrizte 6-8 gólos előnyét. Budayék hiába védekeztek jobban, a kapu előtt rengeteget rontottak. A franciák a hajrában már nem hajtottak teljes gőzzel, sokat könnyelműs-ködtek, de így is fájó lett a vereség. Az első tíz percet leszámítva a magyarok indiszponáltan játszottak, s esélyük sem volt a sikerre.

Skaliczki László szövetségi kapitány így látta a találkozót: „Készültünk a franciák ellen, de nem tudtuk megvalósítani a terveinket. A védekezés és a támadás is gyenge volt, egyszerűen semmi sem sikerült. Sokkal többet kellett volna futni. A gallok keményen harcoltak, mi pedig gyávák voltunk. Nagyon kevés gólt lőttünk, 21 találattal nem lehet mérkőzést nyerni.”

Az állás: 1. Franciaország 5, 2. Szlovénia 3 (66:62), 3. Magyarország 3 (80:83), 4. Szerbia-Montenegró 2, 5.Németország 1, 6. Csehország 0 pont. A Csehország–Németország és a Szlovénia–Szerbia-Montenegró találkozó lapzárta után ért véget.

Az I. csoport eredményei: Svájc –Spanyolország 24:26, Svédország–Horvátország 26:28. Az Oroszország–Dánia meccs lapzárta után ért véget. (MTI,ú)

A MAI MŰSOR

I. CSOPORT – 16.00: Oroszország–Spanyolország; 18.00: Svájc–Horvátország; 20.00: Svédország–Dánia.

II. CSOPORT – 16.30: 16.30: Csehország–Franciaország; 18.30: Magyarország– Szerbia-Montenegró; 20.30: Szlovénia–Németország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?