Végső búcsú Fehér Miklóstól

Győr. Játékostársak, sportvezetők és szurkolók búcsúztatták szerdán a győr-szabadhegyi köztemetőben Fehér Miklóst, a magyar labdarúgó-válogatott és a lisszaboni Benfica hétfőre virradóra elhunyt csatárát.

Több százan kísérték el tegnap utolsó útjára Fehér MiklóstReuters-felvételekA több száz gyászoló előtt beszédet mondott a magyar kormány részéről Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, továbbá Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Felipe Vieira, a Benfica elnöke és a válogatott csapattársak nevében Urbán Flórián.

Bozóky Imre emlékezésében felidézte a támadó karrierjének fontosabb állomásait, méltatta sikereit. „Fehér Miklós halálával nem csak Magyarország, a világ futballja is szegényebb lett” – mondta az MLSZ-elnök.

„Megtört szívvel tettem meg ezt az utazást hazádig, s velem jöttek azok is, akik szerettek téged” – mondta Luis Felipe Vieira, majd kijelentette: a Benfica mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne merüljön feledésbe a magyar klasszis neve.

A portugál elitklub különgépe – amelyen Fehér Miklós holttestét szállították haza – szerdán kora délután érkezett Budapestre. A mintegy 170 fős küldöttség buszokkal – rendőri felvezetéssel – azonnal Győrbe utazott. Herminio Loureiro, a portugál miniszterelnöki hivatal sport és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára, José Antonio Camacho, a Benfica vezetőedzője, valamint a klub világhírű játékosa, Eusebio is Magyarországra érkezett. Fehér volt játékostársai közül Portugáliában idegenlégióskodó barátai, Vayer Gábor és Buzsáky Ákos szintén hazarepültek a temetésre. A végső nyughelyre csak a családtagok kísérték el a játékost.

A gyászszertartáson az MLSZ vezérkara és a klubok képviselői mellett részt vett Lothar Matthäus szövetségi kapitány is. Fehér Miklós sírjánál utolsóként a játékos egykori edzője, Reszeli Soós István mondott beszédet, ezt követően a szurkolók, barátok, egykori játékostársak is elhelyezték az emlékezés virágait a sírnál.

Sok ezren vettek végső búcsút az elhunyt magyar labdarúgótól kedden Lisszabonban is, ahol a koporsót a csapat új stadionjában, az Új Katedrális főbejáratánál emelt alkalmi búcsúhelyen a megrendült csapattársak egy csoportja helyezte el: Hélder, Argel, Nuno Gomes, Zahovic, Miguel és Simao.

Fehér Miklós emlékére utánpótlás labdarúgótornát szervez a Győri ETO. A saját nevelésű játékosról nevezik el azt a díjat is, amelyet évente a legtöbbet fejlődött utánpótláskorú játékosnak ítélnek oda. A győriek felveszik a kapcsolatot egy emlékmérkőzés rendezésére Fehér utolsó csapatával, a Benficával, amely az ETO-hoz hasonlóan idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?