Vége a Honvéd hazai veretlenségi sorozatának

Tizenöt bajnoki után kapott ki újra a Bozsik-stadionban bajnoki mérkőzésen a Honvéd, nagyot futballozott a második félidőben a Puskás Akadémia, felállt a kiütés után a Vasas, a 93. percben győzték le Radványiékat. Ilyen volt az OTP Bank Liga 7. fordulója.

Tizenöt bajnoki után kapott ki újra a Bozsik-stadionban bajnoki mérkőzésen a Honvéd, nagyot futballozott a második félidőben a Puskás Akadémia, felállt a kiütés után a Vasas, a 93. percben győzték le Radványiékat. Ilyen volt az OTP Bank Liga 7. fordulója. (A Videoton–Ferencváros mérkőzés lapzártánk után ért véget.)

Herczeg csodát tett

Egészen félelmetes volt a címvédő Honvéd hazai mérlege. A kispestiek legutóbb tavaly szeptember 24-én, a Videotontól szenvedtek vereséget. Azóta 15 bajnoki mérkőzésen senki nem tudta legyőzni őket a Bozsik stadionban – egészen mostanáig. Úgy tűnik, Herczeg Andrásnak, a Debrecen vezetőedzőjének sikerült ütőképes csapatot gyúrnia fiatal, valamint B kategóriás játékosokból. Az utóbbi két fordulóban megverték a tavalyi bronzérmest és a bajnokot is, ráadásul hét gólt szereztek és mindössze egyet kaptak.

Felcsúti gólözön

Sorozatban második meccsét hozta a Puskás Akadémia, amely a szünet után látványos, gólratörő játékkal 5:1-re verte Sopronban a Haladást. Ez volt az a találkozó, amely után Pintér Attila, a vendégek vezetőedzője úriemberként nyilatkozhatott volna, de ez most sem sikerült neki…

„Az elmúlt fordulókban – jó magyar szokás szerint – sokan temettek bennünket. Üzenem azoknak, akik azt gondolták, egy bajnokság 5-6 fordulóig tart, hogy nem. A korábbi meccseinken is sokszor játszottunk nagyon nagyon jól, de kimaradtak a helyzeteink. Mondtam is, előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk” – mondta a felcsúti mester.

Jó rajt után megtorpanás

A Radványi Miklós által vezetett Mezőkövesd két győzelemmel kezdte a szezont, azóta viszont egy döntetlen mellett négy vereséget könyvelhetnek el a sárga-kékek. Érdekesség, hogy a kövesdiek szinte minden mérkőzésén esik gól az utolsó öt percben. Az első fordulóban egy 93. percben szerzett találattal verték a DVSC-t, a Fraditól kaptak egyet a legvégén, míg a Videoton a 85. percben vette be Tujvel kapuját. A Vasas ellen viszont egy utolsó perces góllal mentették meg a meccset, míg a legutóbbi két fordulóban előbb a 94., majd pedig a 93. percben veszített értékes pontokat a Mezőkövesd.

Felálltak a kiütésből

A Vasas a 6. fordulóban egy sima négyesbe szaladt bele Debrecenben. Az előző idény meglepetéscsapatát sokan féltették, mondván az egyébként is mumusnak számító (a két csapat legutóbbi 7 meccséből 6-ot az atomvárosiak nyertek) Paks ellen nagyon nehéz dolga lesz. Az angyalföldiek azonban rendkívül hatékonyan futballoztak: amíg ellenfelük két kapufáig jutott, addig a piros-kékek három gólt rámoltak be Molnár Péter kapujába, és tapadnak az élbolyhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?