Védik a visszavonult sportolókat

Budapest. Annus Adrián, az olimpiai bajnoki címétől megfosztott kalapácsvető már megírta levelét, amelyben hivatalosan értesíti a Magyar Atlétikai Szövetséget visszavonulási szándékáról, ám azt csak az ellene indult fegyelmi eljárás végét követően juttatja el az illetékeseknek.

Budapest. Annus Adrián, az olimpiai bajnoki címétől megfosztott kalapácsvető már megírta levelét, amelyben hivatalosan értesíti a Magyar Atlétikai Szövetséget visszavonulási szándékáról, ám azt csak az ellene indult fegyelmi eljárás végét követően juttatja el az illetékeseknek. Az ötkarikás aranyérmét az utólagos mintaadás megtagadása miatt elveszítő Európa-bajnok, vb-második azért vár még ezzel a lépéssel – amelyet egyébként már a nemzetközi szövetség felé megtett –, mert nem akar kibújni a vizsgálat alól, ugyanis egy idei kormányrendelet alapján visszavonult sportoló ellen nem indítható fegyelmi eljárás.

A MASZ fegyelmi bizottsága először múlt hét szerdára tűzte ki Annus és az athéni aranyérmétől szintén doppingvétség miatt megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert meghallgatását, de a tárgyalást a versenyzők nem megfelelő jogi képviselete miatt egy héttel elhalasztotta. Fazekas és Annus ügyvédjükkel, a Bécsben élő, magyar származású Eva Maria Barkival jelentek meg a bizottság előtt, valamint elkísérte őket tanúként beidézett edzőjük, Vida József is.

A szabályok szerint azonban az atléták jogi képviseletét csak olyan ügyvéd láthatja el, aki megfelelő magyar kamarai tagsággal rendelkezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?