Vastaps az ukránoknak

Csütörtökön rendezték a labdarúgó UEFA-kupa-selejtező 2. fordulójának első mérkőzéseit. Felemás teljesítményt nyújtottak a szlovák és a magyar csapatok. A ligetiek hazai pályán háromgólos vereséget szenvedtek, a Honvéd Lengyelországban kapott ki; a besztercebányai gárda és az Újpest pályaválasztóként egyaránt kétgólos győzelmet aratott, s bizakodhat.

Richard Zajac, a besztercebányaiak kapusa nagy bravúrral hárítja Damir Dzsombics közeli fejeséJán Krošlák felvételeLigetiek statisztaszerepben

Alapos leckét kaptak a ligetiek a Dnyepropetrovszktól a téglamezei stadionban, az ukránok 3:0-ra lelépték a vendéglátókat. „A Dnyepr vezető gólját követően teljesen szétesett a játékunk. Az igazat megvallva, az utolsó húsz perc alapján még örülhetünk, hogy nem kaptunk nagyobb zakót. Ami védenceimet illeti, egyedül Borbély hozta formáját, rajta kívül csak Maixner és Mikulič igyekezete dicsérhető” – mondta Vladimír Weiss, az Artmedia vezetőedzője. „Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de hogy ennyire?” – jelentette ki Borbély Balázs. Ritkán történik meg, hogy a vesztes csapat szurkolói megtapsolják a győztest, de ezúttal a legfanatikusabb ligeti drukkerek is így jutalmazták az ukránok játékát.

Jobb támadójáték kell

Gálhidi György, a Budapest Honvéd vezetőedzője úgy véli, hogy csapatának az idegenben elszenvedett 1:0-ás vereség ellenére reális esélye van a továbbjutásra a lengyel Amica Wronki ellen az UEFA Kupa-selejtező 2. fordulójában, de ehhez jobb támadójátékra lesz szükség az augusztus 26-i visszavágón. „Nem játszottunk jól, de ez még értékesebbé teszi a minimális különbségű vereséget. értékelte a mérkőzést a tréner.

Semeník, a megmentő

Negyed órával a befejezés előtt még vesztésre állt a besztercebányai Dukla a másodosztályú svájci Wil elleni selejtezőn. Végül azonban a katonák fergeteges hajrájuknak köszönhetően kétgólos előnnyel várhatják a két hét múlva, Zürichben sorra kerülő visszavágót. A hazaiak csak Zajac kapusnak köszönhetik, hogy nem kaptak több gólt. Még szerencse, hogy a hazai együttesben játszik Róbert Semeník. Az egykori gólkirály ismét bebizonyította kivételes képességét. A hajrában három perc alatt kétszer is betalált a svájci kapuba!

Kétgólos előny

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a Servette elleni, 3:1-es lila–fehér győzelemmel végződött selejtező előtt elmondta: ahhoz, hogy csapata megfelelő előnyre tegyen szert, a szélső támadójátékuk hatékonyságára lesz szükségük, így kiemelt szerep hárulhat Simek Péterre és Tóth Norbertre. A szakvezető nem csalódott: mindketten remek meccset „hoztak”. (sz. z., at, mti, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?