Vasárnap a szerbek ellen

A végső győzelemre is esélyes szerbekkel találkozik a magyar férfi-kosárlabdaválogatott az Európa-bajnokság vasárnapi (14.15) nyolcaddöntőjében.

A végső győzelemre is esélyes szerbekkel találkozik a magyar férfi-kosárlabdaválogatott az Európa-bajnokság vasárnapi (14.15) nyolcaddöntőjében. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány védencei már a csoportjuk utolsó mérkőzésén, a spanyolok ellen is kipróbálhatták, milyen egy aranyéremre is esélyes gárda ellen játszani (a sérült Hanga Ádámot nélkülöző magyarok elfogadható, 87:64-es vereséget szenvedtek), s a nyolc közé jutásért is egy topfavorit ellen lépnek pályára.

Az olimpiai ezüstérmes Szerbia megnyerte a D jelű hatos küzdelmeit. Kikaptak ugyan három ponttal az oroszoktól (72:75), viszont legyőzték a letteket (92:82), a törököket (80:74), a briteket (82:68) és a belgákat (74:54). „Tiszteljük a magyarokat, de tisztában vagyunk azzal, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei. Mindegyik ellenfelünkre komolyan felkészülünk, így a magyarokra is, vasárnapig ki kell használnunk az időt edzésre és pihenésre egyaránt” – nyilatkozta Alekszandar Djordjevics, a szerbek szövetségi kapitánya.

A két győzelemmel és három vereséggel továbbjutott magyaroknál a spanyolok ellen pihenőt kapott a torna folyamán kisebb sérülést szenvedett Hanga Ádám. Az ő kreativitásán és az eddigi legjobb magyar pontszerző Vojvoda Dávid (17,3 pont/mérkőzés) aktuális formáján múlhat, szoros lesz-e a szerbek elleni isztambuli találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?