UTE: nehéz meccs előtt

Pozsony. Ma három magyar csapat kezdi meg szereplését a labdarúgó UEFA Kupa főtábláján: az Újpest és az FTC a selejtezőből jutott ide, a ZTE a BL kvalifikációjából úgy esett ki, hogy egy európai kupakategóriával lejjebb még pályára léphet.

Freddie Ljungberg (jobbra) és Ashley Cole közvetlenül a hármas sípszó után így ünnepelte csapata, az Arsenal 2:0-ás győzelmét a Dortmund ellenTASR/EPA-felvétePARIS SG–ÚJPEST (20.45, az RTL Klub közvetíti). A trióból az Újpest kapta a legnagyobb „falatot”, azzal a Paris SG-vel kell összemérnie az erejét, amely többek között 1995-ben elődöntőt játszott a BL-ben, 1996-ban pedig megnyerte a KEK-et.

„Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, ezért viszonylag nyugodtan léphetünk pályára, ebben a párharcban csak nyerhetünk – mondta Szabó András vezetőedző. – Kétszer is sikerült megnéznünk a PSG-t, nagyszerű csapat, rendkívül nehéz dolgunk lesz.” A kezdőcsapatban, ha nem jön közbe sérülés, valószínűleg ugyanazok kapnak helyet, mint a Fradi ellen: Vlaszák– Szélesi, Tamási, Juhár, Lérant–Poljakovics, Tokody, Korolovszky, Rósa H.–Horváth F., Kovács Z.

A PSG-nek viszonylag jól megy a bajnokságban, 3 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel (9:5-os gólarány) a táblázat 4. helyén áll, két ponttal lemaradva a vezető Nice mögött.

DINAMO ZAGREB–ZTE (18.00). A bajnok Zalaegerszeg szinte már hazajár Horvátországba, hiszen a BL selejtezőjének 2. fordulójában legyőzött NK után ismét egy zágrábi csapattal, a Dinamóval kerül szembe. Bozsik Péter, a ZTE edzője korábban még úgy nyilatkozott, hogy nagy fegyverténynek tartaná, ha megnyernék a párharcot, a rivális alaposabb feltérképezése után azonban már úgy véli: verhetők a horvátok. „Láttam a szombati, 1:1-es döntetlennel végződött Dinamo–NK meccset, s a tapasztaltak alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy van esélyünk – mondta a szakvezető. – Következő ellenfelünk nagyobb hagyományokkal rendelkezik, mint a másik fővárosi csapat, ennek megfelelően a játékosok sokkal magabiztosabbak, a fellépés mögött azonban nincs megfelelő tudás. A ZTE egyénileg sokkal képzettebb futballistákból áll.” Bozsik hozzátette: bízik abban, hogy csapata nem ijed meg, és mindenképpen olyan eredményt ér el, amelyben benne van a továbbjutás lehetősége.

Az október 3-án esedékes visszavágót a Duna TV közvetíti Győrből.

FERENCVÁROS–KOCAELI (18.00, a műholdas m2 közvetíti). Garami József, az FTC vezetőedzője optimistán várja a török Kocaeli elleni mérkőzést, hiszen együttese a legjobb összeállításban léphet pályára. „Úgy tűnik, Kapics felépült, s a korábban két sárga lapot begyűjtő Leandro játékára is számíthatok, mivel csak három figyelmeztetés után jár eltiltás – mondta a szakember, majd hozzátette: – Természetesen hazai pályán szeretnénk előnyt szerezni, mert a visszavágón pokoli hangulat, 20 ezer fanatikus drukker vár ránk.” A Ferencváros a tervek szerint a következő felállásban kezd: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes–Kriston, Kapics, Lipcsei, Szkukalek–Gera, Tököli, Leandro. A Kocaeli öt forduló alatt nem szerzett pontot a bajnokságban, két hazai és három idegenbeli meccsén öt gólt lőtt és tizenhármat kapott, s a tabellán a 18., azaz az utolsó helyen áll. (Egyébként Garami kikérte a négy évig Törökországban edzősködő Pecze Károly véleményét a félholdas csapatról.).

További érdekesebb mai UEFA Kupa-meccsek – 18.00: M. Donyeck– Bremen; 18.15: Levszki Szófia– Bröndby; 18.30: CSZKA Moszkva– Parma; 19.00: AIK Stockholm–Fenerbahce; 20.00: Maccabi Tel-Aviv– Boavista Porto, Liberec–Dinamo Tbiliszi, CZ Belgrád–Chievo, Split– Fulham, Mouscron–Slavia Praha; 20.35: Sparta Praha–Siroki Brijeg; 21.30: Sporting Lisszabon–Partizan Belgrád; 22.30: FC Porto–Polonia Varsó. (O–O, MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?