US Open: Federer és Nadal rivális nélkül

New York. Stan Wawrinka biz-tosan nem védi meg a címét, Angelique Kerber harmadik Grand Slam-trófeája pedig felettébb kétséges a ma kezdődő 137.

New York. Stan Wawrinka biz-tosan nem védi meg a címét, Angelique Kerber harmadik Grand Slam-trófeája pedig felettébb kétséges a ma kezdődő 137. amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A férfiaknál több éljátékos kihagyja a New York-i tornát: a világranglistán második brit Andy Murray csípősérülés miatt lépett vissza tegnap, a svájci Wawrinka térdműtét miatt nem versenyez, a kétszeres bajnok szerb Novak Djokovic idényének könyöksérülés vetett véget, míg a 2014-ben döntős japán Nisikori Kej csuklóproblémák miatt pihen 2018-ig, s hiányzik a kanadai Milos Raonic is. A tavalyi elődöntősök közül így csak a francia Gael Monfils lesz jelen idén.

A US Open favoritjai így az egész szezont uraló svájci Roger Federer és a spanyol Rafael Nadal, akik megnyerték az év első három GS-versenyét. A sérülések után ismét csúcsformába lendült két sztár közül a 19-szeres GS-bajnok Federer meccsmérlege 35 győzelem és 3 vereség úgy, hogy nemrég Montrealban a döntőben kapott ki. Ha a háta bírja a terhelést, a 36 éves svájci hatodik diadalát arathatja Flushing Meadowsban. A 31 esztendős Nadal idei mutatója 48 siker mellett 8 vereség, így múlt hétfőtől ismét ő a világelső.

A többiek közül leginkább Alexander Zverev okozhat meglepetést: a 20 éves német májusban megnyerte első mesterversenyét Rómában, majd két hete Montrealban Federert verte a döntőben. A világranglista hatodik helyezettjének formáját jelzi, hogy idén öt tornagyőzelemnél tart.

A nőknél a hatszoros bajnok Serena Williams áprilisban szülési szabadságra ment, távollétében a német Kerber és Karolina Plíšková is vezette a világranglistát. A 25 éves cseh játékos tavaly a fináléig jutott, idén pedig megszerezheti első Grand Slam-trófeáját New Yorkban. A címvédő Kerber ugyanakkor ebben az évben mindössze egy elvesztett döntőt tud felmutatni a mexikói Monterreyből.

Esélyesként indul az amerikai nyílt bajnokságon a friss wimbledoni bajnok spanyol Garbine Muguruza, a londoni GS-tornán kétszer győztes cseh Petra Kvitová és a továbbra is első GS-serlegéért küzdő román Simona Halep. A főtáblán 8 szlovákiai és magyarországi teniszező szerepel, Gombos Norbert és Fucsovics Márton most debütál a US Openen, Viktória Kužmová pedig karrierje első GS-meccsét fogja játszani. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?