Urblík győztes meccsen tért vissza

Urblík József, a Vysočina Jihlava futballistája féléves kényszerpihenőt követően szeptember 10-én, a prágai Dukla elleni győztes bajnokin tért vissza. A 21 éves ipolysá-gi származású középpályással beszélgettünk.Sokáig eltartott, míg márciusi szalagszakadása után felépült.

Urblík József, a Vysočina Jihlava futballistája féléves kényszerpihenőt követően szeptember 10-én, a prágai Dukla elleni győztes bajnokin tért vissza. A 21 éves ipolysá-gi származású középpályással beszélgettünk.

Sokáig eltartott, míg márciusi szalagszakadása után felépült. Mikortól edz a csapattal?

Az egyéni tréningeket nagyjából két hónapja kezdtem el, és fokozatosan növeltem a terhelést. Három hete már a csapattal készülök, nagyon vártam már, hogy végre pályára léphessek. A hosszú kényszerpihenő után nagyon ki vagyok éhezve a focira.

Jól sikerült a visszatérése, hiszen a Dukla ellen 1:2-es állásnál csereként jutott szóhoz, s végül csapata fordítani tudott.

Vesztes állásnál szólt az edző, hogy készüljek, mert beállok. Kérte, hogy irányítóként próbáljam megélénkíteni a csapat játékát. Örülök, hogy a hosszú szünet után gyorsan belelendültem, és a ráadásban lőtt góllal 3:2-re győztünk.

Michal Hipp és Michal Bílek után júliustól a 46 éves Ivan Kopecký lett a Jihlava edzője. Milyen a viszonya az új mesterrel?

Nekem az edzőimmel sosem voltak problémáim. Kopecký modern tréner, aki korábban a varnsdorfi és vítkovicei csapattal ért el sikereket. Bízom benne, hogy irányításával kiharcoljuk a bennmaradást.

A múlt vasárnapi, jabloneci mérkőzésen nem lépett pályára. A cserepadról miként látta csapata ötgólos fiaskóját?

Sajnos, már a 12. percben kiállították az egyik védőnket, és tizenegyest ítéltek ellenünk, amit belőttek a hazaiak. Ezután emberhátrányban már nem volt esélyünk a jó formában levő jabloneciekkel szemben, és végül 5:0-s vereséget szenvedtünk. Az edzőnk nem akarta megkockáztatni, hogy a mély talajon esetleg megsérüljek, ezért nem vetett be. De elmondta, hogy a Sokolov elleni szerdai (mai – a szerk. megj.) kupameccsen a kezdőcsapatban számít rám. Remélem, igazolom az elvárásokat, és sikeresen vesszük az akadályt. A szombati, Ostrava elleni hazai bajnoki előtt nagy szükségünk lenne az önbizalmunk növelésére, mert jelenleg sereghajtók vagyunk a pontvadászatban.

Sérülése miatt esélye sem volt kijutni a nyári U21-es Eb-re.

Pavel Hapal szakvezetőnek nagyon erős keret állt a rendelkezésére, azt hiszem, ha egészséges lettem volna, akkor sem kapok helyet a kontinensviadalra nevezettek között. Úgy látom, hogy az új U21-es válogatottba kerülésre nagyobb az esélyem, de ehhez sorozatban játszanom kellene…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?