Újra döntetlenezett a DAC a rózsahegyiekkel

Marco Rossi lehetett volna az első DAC-edző, aki sorozatban három győzelemmel kezdi a szezont. Nem sikerült, a sárga-kékek zsinórban 11. egymás elleni meccsükön sem győzték le a rózsahegyieket.A labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában 1:1-es döntetlent hozott a DAC és a Ružomberok összecsapása.

Marco Rossi lehetett volna az első DAC-edző, aki sorozatban három győzelemmel kezdi a szezont. Nem sikerült, a sárga-kékek zsinórban 11. egymás elleni meccsükön sem győzték le a rózsahegyieket.

A labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában 1:1-es döntetlent hozott a DAC és a Ružomberok összecsapása. Hajtós meccs volt, szakadó esőben, hatezer néző előtt, az egy pontot mind a két fél kevesellte.

A két csapat legutóbbi 11 egymás elleni mérkőzéséből ez volt a hatodik döntetlen és az ötödik 1:1.

Tizenegyes, gól

Az első két bajnokiját megnyerő DAC jó hangulatban és bizakodva várhatta a mérkőzést, és titkon abban is reménykedhetett, a csütörtökön EL-meccset játszott rózsahegyiek fáradtak vagy motiválatlanok lesznek vasárnap.

A hazaiak jól is kezdtek, a tizenhatos szélén Kružliak buktatta Pačindát, a megítélt büntetőt pedig Davis értékesítette – 1:0. „Egyértelmű volt, hogy ütköztünk, szerintem jogos volt a tizenegyes” – nyilatkozta már a lefújás után Pačinda.

A rózsahegyiek kombinatívabban játszottak, de a jól szervezett DAC-védelmen csak elvétve jutottak át, ha pedig mégis, akkor Macej hárított. „Paradox módon az első félidőben kaptunk gólt, pedig akkor inkább mi irányítottuk a játékot, csak sajnos hiányzott az a végső passz, amellyel gólhelyzetbe kerülhettünk volna” – értékelte a mérkőzés ezen fázisát a rózsahegyieket irányító Norbert Hrnčár, aki hangsúlyozta, csapata nem akar az európai kupaküzdelmek után átállni a Fortuna Ligára: „Épp ez a lényeg, hogy ne álljunk át! Játsszunk továbbra is úgy, mint az Európa Ligában!”

Šatka öngólja

A második félidő első tizenöt perce a DAC-é volt, előbb Šafranko fejesét, majd Pačinda csípős lövését védte a rózsahegyi Macík. A 61. percben viszont egy gyors vendégtámadás végén Kochan bal oldali beadásába Šatka olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a hazaiak hálójába pattant – 1:1.

„Nem lövés volt, hanem beadás, de az edzőnk mindig azt hangsúlyozza, hogy igyekezzünk minél több labdát küldeni az ellenfél kapusa elé, mert ott aztán már akárhogy pattanhat. A csapattársamhoz akartam passzolni, de végül öngól lett belőle, nem baj, ez ugyanúgy gólnak számít” – nyilatkozta Kochan.

A DAC fiatal középhátvédje higgadtan beszélt a szerencsétlen pillanatról: „Nem tartóztattuk fel a középpályáról induló játékost, ez volt az első hiba. Én próbáltam lábbal leblokkolni azt a labdát, de megpattant, és a hálóban kötött ki” – idézte fel az öngólt Šatka.

Čmelík nem lett dzsóker

A vendégek egyenlítése után a DAC próbált fokozni a tempón, de ez azzal is járt, hogy a védelem egy kicsit megzavarodott, és többször a frászt hozta a szurkolókra. Negyed órával a lefújás előtt egy kontra végén a vendégek a vezetést is átvehették volna, Haskic ziccerben a felső kapufára fejelt.

Marco Rossi nyerőembere a csereként beállt Lukáš Čmelík lehetett volna, a Zsolnáról érkezett technikás csatár hat perccel a meccs vége előtt eresztett meg egy kemény távoli lövést, amit már sokan bent láttak, Macík viszont nagyot nyújtózva elérte a labdát. „Megnyertem egy párharcot, és egy másik védő mögül lőttem. Sajnos, a kapus varázsolt” – nyilatkozta a lefújás után Čmelík, s hozzátette, nem könnyű a kispadról beugorva azonnal felvenni a meccs ritmusát. „Ez a döntetlen számomra csalódás, a meccs végén a rózsahegyiek már húzták az időt, ez is mutatja, hogy nekik az egy pont is sikernek számít” – jegyezte meg Čmelík.

Még három játékos

Marco Rossi a mérkőzés után rámutatott, a DAC-nak több helyzete volt, és taktikai szempontból mindkét csapat jó mérkőzést játszott. „Az eredmény miatt csalódott vagyok, de a teljesítménnyel meg lehetek elégedve” – fogalmazott Rossi, akinek csapata három meccs után hét ponttal a táblázat 4. helyén áll. „Ez nem meglepetés, ezért dolgozunk nap mint nap. Most gyakorlatilag ugyanazok a játékosok játszottak, mint a tavalyi szezonban, de ha megerősítjük a keretet még három játékossal, akkor még teljesebb és komplexebb lehet az együttes, több variációs lehetőségünk lesz a taktikában is” – hangsúlyozta a sárga-kékek olasz szakvezetője.

A középhátvéd Tomáš Huk a csapat küzdőszellemét emelte ki: „A hiányzó minőséget harciassággal igyekszünk helyettesíteni. Ez sem volt egy könnyű meccs, kaptam néhány fájdalmas rúgást, de erről szól a futball.”

Holnap kupameccs

A dunaszerdahelyiekre vasárnap kőkemény derbi vár a bajnokságban, a szintén hétpontos pozsonyi Slovan otthonába utaznak. Addig azonban még egy kötelező feladaton is túl kell esniük, holnap délután 17 órakor Pozsonyivánkán lépnek pályára a Slovnaft Cup második fordulójában. „Lelkiismeretesen fel kell készülnünk erre a meccsre, nem becsülhetjük le a III. ligás ellenfelet. Csak ezután foglalkozhatunk a Slovan elleni rangadóval” – figyelmeztetett Huk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?