Új arcok a Ligetben

Pozsony. Három frissen igazolt játékossal (Zvara, Soboňa, a lett Draguns) állt ki a meccsre a ligeti csapat, és megszerezte az első hazai győzelmét. Nem sokan látták a sikert, mert a korábbi eredménytelenség következtében alaposan megcsappant a szurkolók száma.

Pozsony. Három frissen igazolt játékossal (Zvara, Soboňa, a lett Draguns) állt ki a meccsre a ligeti csapat, és megszerezte az első hazai győzelmét. Nem sokan látták a sikert, mert a korábbi eredménytelenség következtében alaposan megcsappant a szurkolók száma. Tegnap délelőtt elsősorban az idősebb játékosok tettek ki magukért, hiszen a 34 éves Maixner és az egy évvel fiatalabb Kinder rúgták a gólokat.

Már a meccs elején átvette a játék irányítását a hazai együttes, de csak egy pontatlan lövése volt, Medveď közelről kapu mellé küldte a labdát. Később Borbély lövését kellett védenie a dubnicai kapusnak. Aztán jött az első gól, Maixner kényelmesen lekezelte Medveď beadását és a határozatlan védők mellett a jobb alsó sarokba küldte a labdát. Ettől kezdve magabiztosan futballozott a ligeti együttes, főleg a védelme tűnt átjátszhatatlannak. A technikás vendégek a mezőnyben nem futballoztak rosszul, jól kombináltak, gyorsak voltak, de a tizenhatos előtt megállt a tudományuk, mintha megijedtek volna a hazai bekkektől, akik bizony játékukkal hamar respektet szereztek maguknak. A lett Draguns már a 27. percben sárga lapot kapott, tíz perccel később kíméletlenül elkaszálta Kiškát, de Ligocký játékvezető nem merte felmutatni a második sárga lapot a nagyon igyekvő légiósnak. Hiába játszott fölényben a vendéglátó együttes, csak kevesen gondolták, hogy a félidőig még újabb gólt rúg. A másodikat ismét Maixner szerezte, Zvara meredek átadását lekezelve megkerülte a kapust, és estében talált a hálóba. A szünet után Suchánek ugratta ki a hátvéd Kindert, aki erős lövéssel szerezte a harmadik hazai gólt. A biztos vezetés tudatában a Petržalka visszahúzódott saját térfelére, s hagyta, hogy az ellenfél kitámadjon. Az meg is próbálta, de amint már említettük, csak a tizenhatosig jutott el, tulajdonképpen a meccs folyamán nem is került gólhelyzetbe. Megérdemelten győzött a hazai csapat, elsősorban a védelme játszott jól, s ezáltal a középpályások és a csatárok felszabadultan, offenzív felfogásban futballozhattak. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?