Történelmi siker

Székesfehérvár. Szenzációs győzelmet aratott tegnap éjjel a magyar válogatott a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon a tavaly még A-csoportos Norvégia ellen, és a vb legnagyobb esélyesévé lépett elő.
Nagyszerűen kezdett a magyar e-gyüttes: a 2.

Székesfehérvár. Szenzációs győzelmet aratott tegnap éjjel a magyar válogatott a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon a tavaly még A-csoportos Norvégia ellen, és a vb legnagyobb esélyesévé lépett elő.

Nagyszerűen kezdett a magyar e-gyüttes: a 2. percben a hátvéd Tőkési emberelőnyből a kékvonalról hatalmas gólt lőtt. Az esélyesebb norvégok óriási iramot diktáltak, a hazaiak olykor csak szabálytalanságok árán tudták megállítani őket. A harmad derekán Dahlström a kapu mögül visszafordulva közelről emelt Szuper kapus hálójába. A szünet előtt ismét létszámfölénybe került a magyar együttes, és a kiállítás lejártakor Palkovics volt eredményes.

Norvégia a folytatásban is szorongatott, de a hazaiak hősiesen védekeztek, sőt Ocskay emberelőnyben az elé pattanó korongot bevágta. Palkovics növelhette volna a különbséget, de a finn bíró nem adta meg a találatot, mert idő előtt elmozdult a kapu. A játékrész vége felé két magyar játékost is kiállítottak, ám a norvégok nem tudtak élni a lehetőséggel. A harmadik harmadban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a százszázalékos ziccereiknél Szuper fantasztikus bravúrokat bemutatva őrizte a kétgólos előnyt.

A magyar válogatott történelme legnagyobb sikerét érte el ezzel a győzelemmel!

További eredmények: Dánia–Kína 13:0, Nagy-Britannia–Románia 5:2.

Az állás: 1. Dánia 6 pont (30:5), 2. Magyarország 6 (13:2), 3. Norvégia 4 (21:6), 4. Nagy-Britannia 2 (9:11), 5. Románia 0 (5:25), 6. Kína 0 (2:31).

Magyarország válogatottja ma 20 órakor Románia ellen lép pályára Székesfehérváron.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?