Tomic már bajnoki formában, komáromi siker a Tajfun ellen

Győzelemmel kezdte meg szereplését az Alpok–Adria-kupa idei kiírásában a komá-romi címvédő, az MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabda-csapata 85:74-re verte a szlovén Tajfun Sentjurt.Mindkét klub számára a pénteki volt – és jó ideig ez is marad az egyetlen – tétmeccs az új szezonban: a komáromiaknak

Győzelemmel kezdte meg szereplését az Alpok–Adria-kupa idei kiírásában a komá-romi címvédő, az MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabda-csapata 85:74-re verte a szlovén Tajfun Sentjurt.

Mindkét klub számára a pénteki volt – és jó ideig ez is marad az egyetlen – tétmeccs az új szezonban: a komáromiaknak két, a szlovén csapatnak még három hete van hátra a bajnoki rajtig. A felkészülés kellős közepén így némileg a gyakorlás áldozatává vált az Alpok– Adria-kupa 2017/2018-as kiírásának nyitómeccse, melyen az edzők különböző összeállítású ötösöket próbálgattak a 40 perc során.

A komáromiak új szlovén vezetőedzője, Vladimir Rizman a Tomic–Djordjevics–Diminic– Bowman–Vojtek kvintettel nyitott, amely sok hibát vétett támadásban. (Lehet, ebben az is közrejátszott, hogy hozzá kellett szokniuk az ellenfél piros mezéhez, amelynek vállrésze ugyanolyan fehér színben ben végződött, mint a házigazdáké.) S mivel a védekezésük sem volt túl acélos, az első negyed után a szlovének vezettek 22:19-re.

A folytatásban a kezdettől remeklő Tomic és a fel-felvillanó Bowman mellé Stojanov, Hoferica és Jankovic került, s megváltozott a játék képe. A komáromiak jóval agresszívabban védekeztek, „megérkeztek” a tavalyi idényben megszokott hárompontosok, az eredmény megfordult, a különbség pedig egyre nőtt (50:42, 68:59). S bár az utolsó negyedben újabb hullámvölgy következett, a Duna-partiak hat pontnál közelebbre nem engedték a vendégeket, akiket végül 85:74-re győztek le.

„Kicsit korai volt még ez a tétmeccs, és nem úgy játszottunk, ahogy majd szeretnénk az idényben. De örülünk a győzelemnek, mert ez önbizalmat ad a felkészülés további időszakára” – hárította el dicséretünket az MBK Rieker Com-therm csapatának legjobbja, szellemi vezére, Boban Tomic. A 20 pontig jutó szlovén irányító majdnem végigjátszotta a találkozót, és a legnehezebb pillanatokban megint rá hárult a feladat, hogy valamit kitaláljon – amit a legtöbbször maradéktalanul meg is oldott.

Mellette Vuk Djordjevics is fokozatosan belelendült a második félidőben, s a náluk kevesebb játékpercet kapott Sasa Jankovic is hozta a tőle korábban megszokott biztos távoli dobásokat. S hogy mit mutattak az új szerzemények?

A horvát center, Mise Diminic a balkániakra jellemző hévvel kosarazott, sokat vállalkozott, de azt elég nagy hibaszázalékkal tette. Ugyanakkor kisebb-nagyobb betlijei után kettőzött erővel igyekezett bizonyítani, s ha kicsit nő az önbizalma, nagyon hasznos tagja lehet a csapatnak. Az amerikai Miles Bowman érdekes jelenség: bár a jegyzőkönyv szerint 32 percet volt a pályán, néha hosszabb időre eltűnt, mégis összehozott 10 pontot, s ami talán még fontosabb: a mezőnyből magasan a legtöbb, 15 lepattanót szerzett. 195 centijével nem emelkedik ki a mezőnyből, elképesztő rugóival viszont kompenzálja ezt, hol ellentmondást nem tűrve, hol pedig egész cselesen gyűjtötte be a gyűrűről lecsorgó labdákat. A kissé túlsúlyosnak tűnő Lukáš Hoferica nagyon lelkesen, de kevésbé eredményesen játszott a belső posztokon, a center Jozef Vojtek viszont súlytalan volt, hiába kapott negyed órányi lehetőséget.

Persze messzemenő következtetéseket egy meccs teljesítményei alapján nem lehet levonni, a formába hozás még csak ezután fog kezdődni a felkészülés hajrájában. „Védekezésben még vannak üresjárataink, ami a későbbiekben megbosszulhatja magát. Támadásban elég jól járattuk a labdát a meccs nagy részében, de még ott is van mit gyakorolnunk” – jegyezte meg Tomic.

A komáromiak legközelebb október 10-én játszanak az Alpok–Adria-kupában, amikor mostani ellenfelükhöz látogatnak Szlovéniába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?