Tököli „török” lehetne

Budapest. Felemásra sikeredett a magyar labdarúgócsapatok fellépése az UEFA Kupa első fordulójában. A Ferencváros sima győzelmet aratott a Kocealispor ellen, az Újpest remekül helyt állt Párizsban, Zágrábban Blazevic tökéletes jóstehetségét dicséri a sajtó a ZTE elleni meccs kapcsán.

Lérant (fehér szerelésben) szorosan őrizte Ronaldinhót, de a brazil mégis a hálóba talált, ő rúgta az első gólt a PSG–Újpest UEFA Kupa-mérkőzésenTASR/EPA-felvételFERENCVÁROS–KOCAELISPOR 4:0 (2:0). Tragédiaként értékelte csapata teljesítményét a Fanatik című török sportnapilap, amely természetesen kiemelten foglalkozott a találkozóval. A lap szakírója egyértelmően Tököli játékát emelte ki, azt, hogy a csatárral egyszerűen nem bírtak a török védők. Törökországi információk szerint egyébként a válogatott játékos miatt Magyarországra utazott a Genclerbirligi elnöke, Ilhan Cavcav is, s a hírek szerint hajlandó lenne 300 ezer dollárt is adni a csatárért, ám egyelőre Tököli nem eladó.

Garami József, az FTC edzője: „Bár helyzeteinket egész jól kihasználtuk, nagyon nehéz második félidőt éltünk át. Reméltük, hogy gólokat szerzünk majd, de kulcskérdés volt a harmadik találat. Két hét múlva nagyon nehéz mérkőzést várok. Az Újpest elleni vereség után visszatértünk a kijelölt útra, célunk, hogy tovább folytassuk a menetelést“.

Tököli Attila: „A második félidő elejét leszámítva végig mi irányítottunk, de a törököknek akkor sem volt veszélyes helyzetük, amikor átmenetileg visszaestünk. Ha a befejezéseknél jobban odafigyelünk, vagy több szerencsénk van, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség. Nagyon kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, de óriási hibát követnénk el, ha már most elkezdenénk a továbbjutást ünnepelni“.

PARIS SG–ÚJPEST 3:0 (3:0). A francia lapok könnyű győzelemként értékelik a PSG sikerét. A Le Figaro szerint a győzelem „kétségtelenül elég lesz a két hét múlva esedékes visszavágóra.“ A Le Parisien cikkének címe szerint „egy félidő is elég volt“ a győzelemhez. A lap szerint kétség sem férhetett a hazai győzelemhez, s a továbbjutást sem fenyegeti semmi, ennek ellenére Luis Fernandez mester óvatosságra int: „Nem vitás, jó eredményt értünk el, nem sajnálkozom. De nem felejtem el a tavalyi, Rapid Wien elleni párharcot. Amikor az első mérkőzésen 4:0-ra nyertünk, ám a visszavágón, húsz perccel a találkozó vége előtt 0:2 volt az eredmény.“

Szabó András, az UTE edzője: „A mutatott játékkal abszolút elégedett vagyok, sajnálom, hogy bosszantó védekezési hibák miatt kaptuk a gólokat. Az eredmény nem tükrözi hűen a látottakat. A PSG nem becsült le bennünket, a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta ellenünk.“

Jerome Leroy, a PSG középpályása: „Ugyanúgy játszottunk, mint a Strasbourg ellen, persze a gyors nyitógól megkönnyítette a helyzetünket. A bajnokság ugyanolyan fontos nekünk, mint az UEFA-kupa, így készülünk a Bastia ellen.”

DINAMO ZAGREB–ZTE 6:0 (2:0). „A Dinamo jobb a Manchesternél“ – hirdeti a Vjesnik című horvát napilap sportoldalán a szalagcím, utalva ara, hogy a zágrábi együttes 6:0-ra, az angol sztárgárda pedig „csupán“ 5:0-ra tudta elintézni a Zalaegerszeg együttesét. A lap örömmel idézi Miroslav Blazevic napok óta hangoztatott frázisait, miszerint csapata sokkal jobb, hurrikánként fog átrohanni ellenfelén, mellesleg a magyar csapat teljesen esélytelen.

A Vecernij List sem fukarkodott a jelzőkkel, így a briliáns és a fenomenális szó több alkalommal szerepel a cikkben, mint máskor az egész szezon során összesen. A lap a mérkzés hősének Silvio Maricot, a csapat kapitányát tartja.

„Fantasztikus győzelem volt. Az egész csapat magas szinten teljesített. Még több gólt is rúghattunk volna, de százszázalékosan biztosak vagyunk abban, innen nem lehet kiesni. A magyarok túl nagy teret hagytak nekünk, s tudtuk, hogy használjuk ki ezt“ – nyilatkozta boldogan a Dinamo válogatott csatára, Olic.

„Nem ezt vártuk, olyan, mintha legrosszabb rémálmunk vált volna valóra. Reménykedtünk, hogy egy kis gólkülönbségi vereséggel megússzuk, s esetleg gólt tudunk szerezni. Most már nagyon kicsi az esélyünk!“ – mondta Turi Géza, a ZTE kapusa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?