Többet vártak tőlük

Somorja. Összesen tizenkét ország 175 versenyzője mérte össze tudását az idei Samaria Kupa kadett tőrvívóviadalon. Legnagyobb meglepetésnek az USA csapatának részvétele számított, mert a tengerentúliak ritkán vesznek részt földrészükön kívüli tornákon.

Nagyüzem volt a hétvégén a somorjai vívóterembenSomogyi Tibor felvételeSomorja. Összesen tizenkét ország 175 versenyzője mérte össze tudását az idei Samaria Kupa kadett tőrvívóviadalon. Legnagyobb meglepetésnek az USA csapatának részvétele számított, mert a tengerentúliak ritkán vesznek részt földrészükön kívüli tornákon. „Az idei versenyidényben mindössze három viadalra repültek át Európába, ebből kettő Németországban volt, a harmadik pedig a Samaria Kupa. Számukra ez egyben válogató is volt a jövő évi világbajnokságra. Ez is jelzi, egyre rangosabb a somorjai viadal” – mondta Nagy József, a verseny egyik szervezője, a hazai csapat edzője.

Elmaradtak a várakozástól a somorjaiak. A lányoknál a címvédő Hanzel Gyöngyi távollétében (betegség) nagyot gyengült a csapat, egyedül Sandra Szinghofferová jutott a harminckettőbe. „Sajnos nem volt elegendő szerencsém, a csepeli Csillag Andrea elleni csörtében egyetlen találatta1, 15:14-re kaptam ki” – mondta a tizenhat éves lány.

A fiúknál Horváth-tól és Zezulától is többet vártak, mégsem sikerült a jó eredmény. „Valószínű, a hazai környezet miatt a kelleténél nagyobb bizonyítási vágy volt a fiúkban, és ez meglátszott az eredményükön is. A lányok között nincs ebben a korosztályban elég versenyzőnk, így nem mindig tudunk úgy szerepelni, mint ahogy szeretnénk. Bizonyára másként alakultak volna a dolgok, ha Hanzel Gyöngyi is indulhat” – nyilatkozta a seregszemle margójára Nagy József. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?