Több segítséget várnak a szövetségi kapitánytól

Budapest. Felemásan szerepeltek a magyar kézilabdázók az athéni olimpián: az éremért érkező nők csak ötödikek lettek, míg a férfiak – akiktől eredetileg sokan már a hat közé kerülést is bravúrnak tartották – végül negyedikként végeztek.

Budapest. Felemásan szerepeltek a magyar kézilabdázók az athéni olimpián: az éremért érkező nők csak ötödikek lettek, míg a férfiak – akiktől eredetileg sokan már a hat közé kerülést is bravúrnak tartották – végül negyedikként végeztek.

Sokan tanakodnak, mi az oka, hogy a női válogatott, amelyben hemzsegnek a klasszisok, miért csak azt a 2000-es Európa-bajnokságot tudta megnyerni, amelyen sok rivális nem a legerősebb összeállításban állt ki. Az egyik ok lehet, ami a franciák elleni vereség után még az ellenfél edzőjétől is elhangzott: a magyarok elsősorban lelkileg nem tudják magukat „rendbe tenni”, s emiatt a fontos összecsapásokon képtelenek a tudásuk legjavát nyújtani. ĺgy volt ez a sydneyi olimpiai, valamint a zágrábi vb-döntőben is. Most viszont el sem jutott a fináléig a válogatott. A másik probléma, és erről maguk az érintettek sem szívesen beszélnek, hogy megromlott a viszony Mocsai Lajos és a játékosok között. A kapcsolat „kifáradt”, nincs már meg az összhang. A szurkolók kedvenceivé előlépett kézilabdás lányok, asszonyok több segítséget várnának az ugyancsak köztiszteletben álló kapitánytól. A mostani ötödik hely csalódás, ezt Mocsai is elismeri, szerinte viszont a pillanatnyi forma miatt alakult így a helyezések megoszlása. Tény, az olimpia utáni elnökségi ülésen szóba kerül, hogy az edző kitöltheti-e a december 31-ig szóló szerződését, vagy már a december 9. és 19. közötti hazai rendezésű Európa-bajnokságon más irányítja a csapatot. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?