Tizenkét fős csapat élén

Aján Tamás 1989-től a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Egy korábbi beszélgetésünk során néhány kulisszatitkot is elárult önmagáról, közvetlen munkatársairól.

Aján Tamás 1989-től a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Egy korábbi beszélgetésünk során néhány kulisszatitkot is elárult önmagáról, közvetlen munkatársairól.

Mi nehezebb: a testület végrehajtó gépezetének irányítása, vagy az évi több százmilliós, netán milliárd forintos tételek áramlásának szabályszerű felügyelete?

2003-ban 1,4-1,5 milliárd forint volt a költségvetésünk. A bevételek nagy részét a parlamenten keresztül az állam adja. Nagyon intenzív marketingmunkát végzünk, amely hoz pénzt is, de nem lenne elég. Mi a megszerzett összeget rögtön visszaforgatjuk az élő sportba, tehát az olimpiai felkészülésbe. Az elosztás egy nagyon pontosan kidolgozott eredményességi elv alapján történik. A legtöbbet a kajak-kenusok kapják, mert legutóbb ők hozták a legtöbb ötkarikás érmet, nekik tavaly 250 millió forint járt. Majd a vívók és az úszók következtek a sorban. Összesen 12 sportág részesül ebből a támogatásból.

Tapasztalt főtitkárként mi a nehezebb: az emberekkel teli gépezet irányítása vagy a pénzfolyamatok kordában tartása?

Nagyon jó csapat van a MOB-on. Nem több mint tizenkét fő. Munkaidő nincs, mert mindig 24 órát tart. Pénzből soha sincs elég, ezért nem csak hogy kidolgozzuk az elosztásának rendjét, hanem annak is utána nézünk, hogyan használják fel a szövetségek. Nagyon megnézzük, hogy mit tesznek vele.

Sportvezetői szerepköreinek száma sem kevés. Érezte már valamikor, hogy sokat vállal magára?

Nem tagadom, hogy nagyjából három embernek való munkát végzek el. Sok esik rám. Ezért van az, ha az irodámban vagyok, akkor éjfélig dolgozom, mert nap közben egymásnak adják az emberek a kilincset, akkor velük tárgyalok. Szerencsére jó csapatom van a MOB-ban és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségben is. Ha több időt adnék magamnak, mint amennyit tudok, az lehet hogy ellustítana. Egyelőre még azzal a fordulatszámmal próbálok dolgozni, ami a kocsiban a négyesnek vagy az ötösnek felel meg. Vagyis a legnagyobbal. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?