Tíz perc és más semmi – továbbra is csikorog a somorjai brazil gépezet

Újabb kínos kudarc érte a somorjai ŠTK Fluminense csapatát, amely szombaton odahaza szenvedett vereséget (1:3) a vágújhelyi együttestől, a II. labdarúgóliga harmadik fordulójában.Két kapott gól szögletből, egy pedig tizenegyesből.

Újabb kínos kudarc érte a somorjai ŠTK Fluminense csapatát, amely szombaton odahaza szenvedett vereséget (1:3) a vágújhelyi együttestől, a II. labdarúgóliga harmadik fordulójában.

Két kapott gól szögletből, egy pedig tizenegyesből. Ilyen bizonyítvánnyal pironkodhat a szombati meccs után a sérülések (Pončák, Králik) és távozások (Ágh Sopronba igazolt, a tapasztalt Špánikkal nem hosszabbítottak szerződést) miatt szétzilált hazai védekező sor, amelyet Mika Lönnström is megkavart. Ugyanis a somorjaiak finn edzője a szélen kiválóan védekező Maričot középhátvédnek jelölte a biztos pontnak számító Horváth Csaba helyére, akire a sok futást követelő szűrő középpályás posztját osztotta ki. A hazai csapatkapitány nem is találta a helyét, és már az első félidő közepén izomhúzódást szenvedett.

Ezeket a gondokat gyors támadásokkal igyekeztek a vendéglátók eltüntetni, ami azonban leginkább az első tíz percben sikerült nekik. Nem sokkal a kezdés után Juliao került ajtó-ablak helyzetbe, de az ötösről a kilépő Belicbe lőtt. Majd Fernando Neto durrantott ugyancsak ziccerben fölé. Ekkor az olykor durván védekező vendégek a félpályán túlra sem jutottak el. Ám fokozatosan előre merészkedtek, és az érthetetlenül visszaeső ellenfelüknek is köszönhetően kiegyenlítették a játékot. Méghozzá eredményesen, hiszen az első fél óra végén sarokrúgást követően Múdry az elmélázó védők és a későn vetődő Hajdúch mellett a hálóba fejelt – 0:1. Nem sokkal később a feltűnően bizonytalan Breno rossz becsúszása miatt megítélt büntetőt az egykori somorjai Mikuš értékesítette – 0:2.

A második játékrészben a csalódott hazai szurkolók jóval nagyobb lendületet, főleg gólokat vártak kedvenceiktől, akiknek azonban csak fellángolásokra és egyetlen sikeres akcióra futotta, amelynek végén Vávra a 62. percben szép találatot ért el – 1:2. Ezt követően a vendégek minden taktikai fegyvert bevetettek a játék tördelésére. Többen Csajkovszkij remekművéből eljátszották a haldokló hattyú szerepét, még nagyokat is sikoltottak, s mindehhez a színészkedéshez Sedlár játékvezető segédkező partnernek bizonyult. Még azzal sem törődött, hogy a fetrengő vágújhelyiek a pályán lezajló hosszas ápolások végén felpattantak, és bőszen rohangáltak tovább. Az egyre idegesebb somorjaiak pedig nem találták az ellenszerét ennek a taktikának. Ráadásul újabb gólt kaptak az utolsó negyedórában, amikor ismét szögletből és a védők asszisztálása mellett Kosorín a 76. percben eldöntötte a mérkőzést – 1:3.

Érdekes, hogy a finn szakvezető a találkozót követően a rossz helyzetkihasználást nevezte meg a vereség okaként, a szurkolók viszont semmiféle játékkoncepciót sem fedeztek fel a 90 perc során, ami intő jel az új idényre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?