Tét a csoportelsőség

Ostrava. A csoportelsőség a tét a ma esti (20.15) Szlovákia–Svédország találkozón. A győztes csapatnak a negyeddöntőben valószínűleg könnyebb dolga lesz, mint riválisának, mert az E csoport negyedik helyezettjével találkozik.

Cseh gólöröm, osztrák bánatReuters-felvétel „Ezúttal is rendkívül erős csapattal rendelkeznek a skandinávok. Az együttesben több NHL-ben szereplő sztár játszik, akik képesek eldönteni a mérkőzések sorsát. Nekünk ugyanúgy kell korongoznunk, mint a finnek és az oroszok ellen, akkor nem lehet baj” – mondta František Hossa, a szlovák válogatott edzője. További két játékossal bővült a vb-keret, a vítkovicei Juraj Štefanka a csatársort erősíti, s szombaton este csatlakozott a többiekhez a tengerentúlról Rastislav Staňa kapus is. A 24 esztendős kassai származású hálóőr így nyilatkozott a megérkezése után: „Nagyon örülök, hogy szóhoz juthatok a világbajnokságon, eddig négy vb-n vettem részt, amelyeken két érmet szereztem. Remélem, ismét sikeresek leszünk.” Staňa számára az idei szezon remekül sikerült, hiszen pályafutása során először jutott szóhoz az NHL-ben, a Washington csapatában hat mérkőzésen állt a kapuban. A szezon további részét az AHL-ben játszó Portland Pirates együttesében töltötte. „Bízom benne, hogy a vb-n is szóhoz jutok, annak ellenére, hogy eddig Ján Lašák remekül véd” – nyilatkozta a 2002-es göteborgi vb arany- és a tavalyi helsinki seregszemle bronzérmese.

A svédek jó formában játszanak a világbajnokságon, az oroszok ellen kedvezőtlen állásból fordítani tudtak. A középszakasz során döntetleneztek a finnekkel úgy, hogy egyenlítő góljuk a 60. percben esett. Marian Hossa és Zdeno Chára ottawai klubtársa, Daniel Alfredsson számít a csapat legnagyobb ászának, rajta kívül a Bostonban játszó Michael Nylander és Per-Johan Axelsson tartozik a gólerős támadók közé. A védelemben Dick Tarnström (Pittsburgh) és Niclas Hävelid (Anaheim) viszi a prímet.

Richard Zedník kényszerpihenője

Ostrava. Richard Zedník, a Montreal gólerős csatára nem játszik a világbajnokságon, annak ellenére, hogy klubcsapata kiesett a rájátszás első fordulójában. Ugyanis a szlovák támadó a Tampa Bay elleni NHL-találkozón súlyos térdsérülést szenvedett. „Rišo nagyon csalódott, az orvosok szerint hosszú kényszerpihenő vár rá. Bízunk benne, hogy legalább a nyári Világ-kupáig felépül” – mondta Peter Šťastný, a válogatott menedzsere. Zedník sérülése az első harmad végén történt, amikor a svéd Fredrik Modin hátulról durván szabálytalankodott vele szemben. (tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?