Tavasszal már robogtak a tiszacsernyőiek

Tiszacsernyő. Az ország keleti csücskében meghúzódó városkában a 60-as évek elején virágkorát élte a labdarúgás. A felnőttek csapata akkoriban még a divízióban küzdött a pontokért. Később azonban egyre lejjebb kerültek a ranglétrán.

A tőketerebesi területi bajnokság I. osztályában ugyan az utóbbi években rendre az élmezőnyben foglaltak helyet, a bajnoki cím elhódítása azonban csupán vágyálom maradt. Amikor egy esztendővel ezelőtt Dako János átvette a tiszacsernyőiek irányítását, a nagy múltú futballklub új vezetősége a bajnoki cím megszerzését tűzte ki számára feladatul. „Az őszi szezont megelőzően a kollektíva átépítése fokozatosan zajlott. A versenyképes csapat gerincének kialakítása hosszabb időt vett igénybe, s csupán kapusunk Feke Zoltán leigazolásával fejeződött be. Az őszi kapuzárás után mindössze egy pont előnyünk volt a magyarsasiak (Zemplínske Jastrabie) előtt. Számomra a legnagyobb fejtörést az olykor ementáli sajthoz hasonlítható védelmünk teljesítménye okozta. Ez a megállapítás az idegenbeli találkozókra vonatkozik, hiszen hazai pályán egyszer sem rezdült a hálónk” – sommázta a bajnoki pontvadászat első félidejét a rutinos szakvezető. A téli felkészülés nagyon jól sikerült, igazolták ezt a magasabb osztálybeli együttesek, a borsiak, csicseriek, bodrogszerdahelyiek elleni párharcok eredményei is. „A sikerek hatványozták védenceim önbizalmát, akik tavaszelőn remek rajtot vettek. Az első négy fordulóban ugyanis 12 pontot gyűjtöttünk, melynek köszönhetően visszavertük legnagyobb riválisaink támadását. Ők alighanem lélekben feladták a kilátástalannak tűnő versenyfutást” – fogalmazott a bajnokcsapat sikerkovácsa. Állítását az első négy fordulóban szerzett tizenkét pont is igazolja. Természetesen a további találkozókon is eredményesen szerepelt a Dako-legénység, melynek szárnyalására csupán az utolsó előtti fordulóban bekövetkezett technikai baki vetett árnyékot. A listavezető ugyanis nem utazott el a vécseiek (Vojčice) elleni bajnoki találkozóra. Végeredményben 13 pont előnnyel értek célba a tiszacsernyőiek, akik öt év után kerültek egy emelettel feljebb. „Mindenki tudása legjavát nyújtotta. A sikerben oroszlánrészt vállalt kapusunk Feke Zoltán, Simko György csapatkapitány, Orosz Gergő, Szemán József és a kollektíva házi gólkirálya Dettrik Dénes (16 találattal). Elismerést érdemel klubelnökünk, Tóth Béla igyekezete is, aki a csapat körüli szervezési teendőket végezte” – fejezte be értékelését Dako János. A kimagasló siker ellenére az edző posztján változásra került sor a bajnokcsapatnál. Július elejétől ugyanis már Kertész Flórián irányítja a tréningeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?