Tallóson leckéztettek a DAC-öregfiúk

Tallós. Vasárnap délután futballtornával emlékeztek meg Tallóson a helyi sportszervezet megalakulása 70. évfordulójáról. A jubileumi rendezvényen négy csapat, a nagyfödémesiek, a vízkeletiek, a DAC-öregfiúk és a hazaiak küzdöttek a fényes serlegért.

Kiss Béla, kétszer volt eredményes a tornán(Képarchívum) Tallós. Vasárnap délután futballtornával emlékeztek meg Tallóson a helyi sportszervezet megalakulása 70. évfordulójáról. A jubileumi rendezvényen négy csapat, a nagyfödémesiek, a vízkeletiek, a DAC-öregfiúk és a hazaiak küzdöttek a fényes serlegért. A nagysikerű sportdélután a tallósiak és a vízkeletiek párharcával indult, melyet meglepetésre a vendégek nyertek meg, s győzelmüknek köszönhetően a döntőbe kerültek. A másik ágon a DAC-öregfiúk gólokban bővelkedő találkozón győzték le a galántai területi bajnokság I. osztályának nagyfödémesi bajnokát. A harmadik helyért vívott párharcot is elbukták a hazaiak. A döntőben bejött a papírforma, a sárga-kékek egykori kiválóságai, akik közül néhányan még napjainkban is aktívan futballoznak (Ján Kapko, Kiss Béla, Novota Zoltán, Méhes Mátyás, Jankovics Attila, Varga Dezső), nagyobb megerőltetés nélkül győzték le a II. osztályban játszó mátyusföldi vetélytársukat. „A győztes csapat mezében játszó futballisták még éltesebb korukban is megvillantották képességeiket. A torna fináléjában pályára lépett a sokszoros szlovák válogatott Simon Gyula is, aki alakításaival egy csapásra lázba hozta a mintegy félezer tallósi fociszurkolót. A nagy hőségben egyébként jólt tartották magukat a labdarúgók, tetszetős akcióikat gyakran jutalmazták tapssal a hálás drukkerek” – sommázta a rendezvény érdekességeit Horváth Zoltán, a tallósi sportszervezet titkára. A figyelmes szervezők egyébként különdíjjal jutalmazták a rendezvény legeredményesebb góllövőjét, Novota Zoltánt (DAC-öregfiúk, 4 találat).

A tallósi jubileumi torna eredményei: Tallós–Vízkelet 1:2, g.: Puskás, ill. Ürge, Szolgai; DAC-öregfiúk–Nagyfödémes 5:4, g.: Novota 3, Kiss, Méhes, ill. Németh Tamás, Lakatos, Csandál, Miroslav Varga; a 3. helyért: Tallós–Nagyfödémes 2:5, g.: Rémai, Bartakovics, ill. Benes 2, Hodúr, Csandál, Kelecsényi Sándor; a döntőben: DAC-öregfiúk–Vízkelet 2:0, g.: Kiss, Novota. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?