Szőlőhegyi futás és gyors bábuháború

Van létjogosultsága a sportolásnak a tömegeket megmozgató Bátorkeszi Borfesztiválon. Tizenkettedik felvonása tizedszer szólította rajthoz a futókat, negyedszer hívta villámpartikból álló bábuháborúk vezetésére a sakkozókat.Pozsonyi klubból érkezett hangadói voltak a szőlőhegyi futóversenynek.

Van létjogosultsága a sportolásnak a tömegeket megmozgató Bátorkeszi Borfesztiválon. Tizenkettedik felvonása tizedszer szólította rajthoz a futókat, negyedszer hívta villámpartikból álló bábuháborúk vezetésére a sakkozókat.

Pozsonyi klubból érkezett hangadói voltak a szőlőhegyi futóversenynek. Különösen a tíz kilométeres táv vonzó, nemcsak azért mert van egy szakasza, amikor száz méterre borospincébe keveredik a versenyző, hanem azért is, mert csodálatos a látvány, mikor az erdőből visszafelé tartva gyönyörű táj tárulkozik a futó elé. Aki jobban körülnézett, még az esztergomi bazilikát is láthatta, adagolja a mindenki előtt felbukkanó képsorokat Nyers László versenyszervező. „Idén esőben indult a táv mezőnye, s fél órát, szinte a legjobb futó célba éréséig meg sem állt az égi áldás – mondja a házigazda. – Dömény János futotta a legjobb időt, nagy, mintegy ötvenméteres előnnyel nyert. Közel százötvenen indultak a négy távon és összesen tizenkét kategóriában. A hároméves búcsi Deák Anna Sára volt a legfiatalabb, a nyolcvankét esztendős turócszentmártoni Dezider Ferenczi, aki mindvégig szivaccsal a szájában futott, volt a legidősebb. Érdekes módon a 4,3 km-es távon nő, mégpedig a pozsonyi Diana Spišáková futotta a legjobb időt, igaz, ebben a számban csak egész fiatal fiúk rajtolhattak. Három bátorkeszi kategóriagyőztes is volt, közülük Myšák Gábor érdemel külön említést, már öt éve rendre első korosztályában. Hét hatvan éven felüli is akadt a mezőnyben. Ezúttal – tán az eső miatt – nem született részvételi csúcs, de színvonalas verseny volt, s aki itt volt, azt ígérte, jövőre is eljön. Ami egyben azt is jelzi, egy év múlva biztosan lesz szőlőhegyi futóverseny.”

Huszonnégyen ültek asztalhoz a Galambos-dűlőben rendezett villámsakktornán. Világhírű vendég is megnézte a Bóna György pincészetében zajló bábuháborúkat, mégpedig Jónyer István egykori világ- és Európa-bajnok magyar asztaliteniszező. „A papírforma szerint alakult a végső sorrend. A komáromi KSC versenyzője, Molnár Ernő győzött a hétfordulós csatában. Egyetlen remije volt, és hatszor nyert, másfél pontos előnnyel lett első – számolt be a történésekről Pallag György, a házigazda bátorkeszi sakk-klub elnöke. – Idén csak hazai sakkozók indultak. Szoros küzdelem volt a diákok között is, csak a Buchholz-számítás döntött a két négypontos helyi fiú között: Csaplár Viktor lett az első Broskovics Krisztián előtt. Nem volt pénzdíjas a versenyünk, de szép díjakkal, értékes könyvekkel mehettek haza a legjobbak.”

Szőlőhegyi versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?