Szezonzárás, licitálás

Még be sem fejeződtek az európai topligák, de a futballpiacon máris megkezdődött a licitálás a legkeresettebb futballistákért. A kérők között legtöbbször a Real Madrid és a Chelsea neve hangzik el, de a Manchester United is nagy fogásra készül.

A nyári átigazolási időszak egyik szenzációjának ígérkezik Frank Lampard átigazolása, amire reális az esély, hiszen az angol válogatott középpályás elégedetlen a Chelsea-től kapott fizetésével. A 2003/ 2004-es szigetországi idény egyik legjobbja jelenleg heti 40 ezer fontot keres Londonban, ő viszont azt szeretné, ha ezt megdupláznák – a vezetés azonban ezt nem hajlandó teljesíteni. A Manchester United szívesen adna hetente 80 ezret a 25 éves Lampardnak, a Chelsea-nek pedig 17 milliót ajánl. A játékos a mostani szezonban 16 gólt szerzett, s a szakemberek szerint a fővárosiak legjobbja volt.

Lampard mellettt Hernan Crespo is el akarja hagyni a Chelsea-t, aki az AC Milanba tart. A 28 éves argentin csatár tavaly közel 17 millió fontért érkezett Londonba, de nem váltotta be az orosz klubtulajdonos, Roman Abramovics reményeit. Igaz, többször sérült volt, s összesen 31 találkozón (12 gól a Premier League-ben és a BL-ben) léphetett pályára. – Tudom, hogy szívesen visszatérne Olaszországba, s nem tagadom, hogy egyre jobban érdeklődünk iránta – mondta Carlo Ancelotti, az AC Milan edzője.

Abramovics azonban nem tétlenkedik, az elmúlt héten az FC Porto négy játékosát is megkörnyékezte, legújabban pedig a madridi Roberto Carlosnak kínált szerződést. A Real Madrid brazil sztárja tegnap elismerte, hogy ajánlatot kapott a Chelsea-től. – Jogi képviselőim tárgyaltak az angolok illetékeseivel – mondta a világbajnok az egyik spanyol rádióállomásnak. Roberto Carlos szerződése 2005-ben jár le a spanyol fővárosban, vagyis jövőre ingyen távozhatna a Bosman-szabály alapján.

Az idei szezont trófea nélkül záró Real ezen a nyáron 60 millió fontnak megfelelő összeget kíván átigazolásokra költeni, de most szupersztárok helyett inkább a csapat szerkezetét megerősítő labdarúgók érkezhetnek. A kívánságlista elejére öten kerültek: Francesco Totti (AS Roma), Xabi Alonso (Real Sociedad) és Emerson (AS Roma), valamint Walter Samuel (AS Roma) és Roberto Ayala (Valencia.)

A maga módján erősít a Liverpool. Érkezőkről nincs hír, de az Anfield Roadon már azt is nagy fegyverténynek tartják, hogy a következő szezonban is náluk szerepel majd Michael Owen, aki állítólag feltételeket szabott a klubvezetésnek: marad, de csak abban az esetben, ha olyan játékoskeret lesz Liverpoolban, amely felveheti a versenyt az angol élcsapatokkal. Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök megegyezett az FC Liverpool illetékeseivel arról, hogy 30 százalékos részesedést vásárol az angol labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban. Sinavatra korábban a Fulham részvényeinek egy részét kívánta felvásárolni, de ez a terve nem valósult meg. Később a cseh Sparta Praha megvétele kapcsán is szóba került a neve. (mti)

Abramovics legnagyobb bakija: Verón

London. A futballvilág legköltségesebb melléfogásának tartott argentin középpályás, Juan Sebastian Verón a Chelsea csapatából az Internazionaléhoz tart. Az argentin tavaly 16 millió fontért került a Manchester Unitedtől a londoniakhoz, de ebben az idényében mindössze öt mérkőzésen volt a kezdőember, s nem marad tovább Londonban. Mivel azonban még három év hátra van szerződéséből (amely heti 90 ezer fontot jelent), Abramovicsnak mintegy kétmillió fontot kell fizetnie fájdalomdíj gyanánt. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?