Szerény verseny lesz

Pozsony. Az utolsó pillanatban eldőlt, hogy augusztus 25-29. között idén is megrendezik a szlovák kerékpáros körversenyt. A szervezők komoly pénzhiánnyal küszködtek, melyen csak mostanra sikerült többé-kevésbé úrrá lenni.

Pozsony. Az utolsó pillanatban eldőlt, hogy augusztus 25-29. között idén is megrendezik a szlovák kerékpáros körversenyt. A szervezők komoly pénzhiánnyal küszködtek, melyen csak mostanra sikerült többé-kevésbé úrrá lenni. A pénztelenség egyik következménye, hogy a tavalyinál alacsonyabb kategóriába sorolták az immáron negyvennyolcadszor megrendezésre kerülő viadalt, valamint az is, hogy a résztvevők csupán három várost érintenek: Zsolnát, Kiszucaújhelyet (Kysucké Nové Mesto) és Túrócszentmártont.

A jövőre nézve viszont bizakodásra adhat okot, hogy a rendezők felvették a kapcsolatot a Tour de France stábjával. Mint Juraj Takáč, a szervezőbizottság elnöke elmondta, ennek első eredménye, hogy a verseny idejére Szlovákiába látogat Christian Prudhomme, aki két éven belül Jean-Marie Leblanc Tour-versenyigazgató utóda lesz.

A körversenyen részt vesz négy nemzeti együttes, továbbá egy másod- és nyolc harmadkategóriás együttes. Két klubcsapat is elindul: a Remák Zoltánt foglalkoztató Šport Podbrezová, valamint a Betonexpressz-FTC.

Ľudovít Lučanič, a verseny sportigazgatója: „Az útvonalat úgy jelöltük ki, hogy az a nézők számára attraktív legyen. Érdekesnek ígérkezik a zsolnai prológ: a versenyzők a városközpontban tesznek meg 800 métert.” (pll)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?