Százszázalékos nagysallóiak

Nagysalló. A helybeliek négy évvel ezelőtt búcsúztak az V. ligától. Némi téblábolás után tavaly már-már úgy tűnt, sikerül bajnoki címet szerezniük a lévai területi bajnokság I. osztályában, ám szurkolóik fegyelmezetlensége megfosztotta őket a nagy lehetőségtől.

A szövetség illetékesei ugyanis a drukkerek rendbontása miatt pontokat vont el a csapattól, a büntetés az ipolyságiaknak kedvezett. A 2003/2004-es bajnoki évfolyam első szakaszát öt pontos lemaradással a harmadik helyen zárták Dušan Szabó edző nagysallói tanítványai. A szakvezető egyébként a hatodik fordulóban cserélte elődjét, Ján Maslent. Csapata ősszel nem tudott igazából játékba lendülni, az ellenfelek 13 ponttól fosztották meg őket. A pontvadászat tavaszi rajtja előtt szinte mindenki a garamszentgyörgyieket favorizálta, ám a folytatásban fordult a kocka. Remekbe szabott tavaszi menetelésüknek köszönhetően a nagysallóiak végül is lekörözték legnagyobb riválisaikat. „Az edzőváltás meghozta gyümölcsét. Dušan Szabó, aki egykor nálunk is szerepelt, növelte a tréningek intenzitását, változtatott a csapat játékstílusán. Sokat nyomott a latban, hogy a két nagy vetélytársat, a hontfüzesgyarmatiakat és a garamszentgyörgyikeket otthon és idegenben egyaránt legyőztük. Tavasszal már egyetlen pontot sem vesztettünk el” – büszkélkedett Rotík Gyula, a bajnokcsapat klubelnöke. Nem csak idegen tollakkal ékeskednek, hiszen öt saját nevelésű labdarúgó is helyet kapott a keretben. A szakvezetés elsősorban kapusuk, Guštafík, illetve Hliva, Gergő, Fiam, Páchnik és Petráš teljesítményével volt maradéktalanul elégedett, ám a többiek sem vallottak szégyent. Az együttes legeredményesebb góllövőjének 18 találattal Páchnik bizonyult.

„Már bajnokcsapatként elhódítottuk a területi szövetség kupáját, melyen többek között legyőztük a nagyölvedieket és a lévai területi válogatottat is. Az új kihívásra készülő kollektívánk június végén négynapos magyarországi edzőtáborozáson vett részt. A folytatásban a hazai környezetben zajló gyakorlásokat előkészületi meccsek színesítik. Zömmel felsőbb osztálybeli csapatokkal, így a verebélyiekkel és a nagylapásiakkal mérjük össze tudásunkat, majd a gyügyiek tornáján lépünk pályára” – számolt be a felkészülés legfontosabb állomásairól a sportvezető. Kiderült, a hontfüzesgyarmati Kurucz és a hontvarsányi Taňaši tartozik az erősítéskén kiszemelt játékosok közé. Amikor azt tudakoltuk, milyen tervekkel vágnak neki augusztus elsején a nagysallóiak az V. ligának, Rotík Gyula mosolyogva a következőket válaszolta: „Számos példa volt már arra, hogy egy csapat két év alatt két emelettel került feljebb a fociranglétrán.” Ehhez a kijelentéshez aligha kell kommentár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?