Százhatvanezer önkéntes

SZLOVÁKIÁBÓL IS MENNEK. Már most megszületett az első rekord a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékokat illetően: 160 ezer önkéntes segíti majd az athéni rendezők munkáját. Köztük lesz 140 szlovák is, s a görög fővárosba 188 országból érkezik a segítség.

SZLOVÁKIÁBÓL IS MENNEK. Már most megszületett az első rekord a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékokat illetően: 160 ezer önkéntes segíti majd az athéni rendezők munkáját. Köztük lesz 140 szlovák is, s a görög fővárosba 188 országból érkezik a segítség. A legtöbben az Egyesült Államokból érkeznek Görögországba, a segítők mintegy 6,3 százaléka. De lesznek ott spanyolok, németek, angolok franciák és más nemzetbeliek is.

MORAVCOVÁ PLUSZ NÉGY. Szlovákia úszósportját legalább négyen képviselik majd az athéni olimpián. Martina Moravcován kívül a Veronika Ferjancová, Katarína Havlíková műúszó-kettős, valamint az úszó Ľuboš Križko lesz ott a játékokon. A besztercebányai sportoló az idei Európa-bajnokságon 16. lett a 100 m-es hátúszásban, s ezzel teljesítette a kiküldési szintet. Nem kizárt, hogy az említetteken kívül indul majd az olimpián Miroslav Machovič és Ivana Langeová, nekik azonban még teljesíteniük kell a kiküldetési szintet.

ÚJSÁGĺRÓKAT VETTEK ŐRIZETBE. Három brit újságírót állított elő szombaton a görög rendőrség, mert engedély nélkül beléptek az olimpiai stadion területére. Egy rendőrségi szóvivő szerint az újságírók az egyik oldalbejárón már áthaladtak, amikor a biztonsági őrök megállásra szólították fel őket. A behatolók a felszólítást figyelmen kívül hagyva igyekeztek tovább. Lefogták és egy közeli rendőrőrsre szállították őket. A szóvivő közölte, hogy a BBC egyik riportere, illetve egy meg nem nevezett brit képeslap két fotósa próbálkozott meg az illegális behatolással. A BBC cáfolta, hogy munkatársa lenne az egyik előállított újságíró. Az elmúlt héten már a harmadik alkalommal fordult elő, hogy külföldi újságírókat vettek őrizetbe Athénban, mert engedély nélküli tevékenységet folytattak az augusztus 13-án kezdődő játékok helyszínein. (tasr, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?