Szakadó esőben győztek a pozsonyeperjesiek Diósförgepatonyban

régiófoci

Kellemetlen időjárás fogadta a diósförgepatonyi és a pozsonyeperjesi csapatot hétvégén a patonyi futballpályán. A dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport Ligájának mérkőzésén 3:0-s vendégsiker került a jegyzőkönyvbe.

Igazi őszi délután volt szakadó esővel és hideggel. A körülmények ellenére a csapatok (elsősorban a vendégek) remekül szolgálták ki a didergő szurkolókat, mert a nehéz talaj ellenére egy küzdelmes mérkőzést játszottak egymással.

Az első momentum a hazaiaké volt, akik egy távoli lövéssel indítottak, amit a kapus csak üggyel-bajjal hárított. A válaszra sem kellett sokáig várni, a vendégek egy trükkös szabadrúgást végeztek el, melynek végén sarokkal próbálták bevenni a kaput (olyan Szalai Ádám módra), de a kapus itt is kitett magáért. Ezt követően kissé leült a meccs, amiben nagy szerepe volt a csúszós talajnak is. Sok volt a pontatlanság, a technikai hiba. Aztán a 19. percben a vendégek mindössze 16 éves játékosa, Viszkocs Bálint remekül húzott el a bal oldalon, és a beadásába csak kézzel tudott beleérni egy hazai védő. A teljesen jogos büntetőt a vendégek higgadtan értékesítették (0:1). Ezt követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét kapu előtt akadt egy-két helyzet, de a lövések és fejesek vagy elkerülték a kaput, vagy a kapusok védtek magabiztosan.

A második félidő is vendéggóllal indult. A 48. percben egy gyönyörű cselsorozat végén egy pontos beadást sikerült gólra váltani (0:2). A második gól után a hazaiak stílust váltottak, a csúszós talajt kihasználva messziről kezdtek tüzelni. Négy alkalommal is remek lövést eresztettek meg, ám ezek a próbálkozások vagy mellé mentek, vagy a vendégkapus védett. Aztán az 57. percben végleg eldőlt a meccs. Egy hazai szabadrúgás lepattant a sorfalról, amiből a vendégek egy villámgyors kontrát vezethettek. Három húzással odaértek a hazai kapu elé, sarokkal adtak egy kulcspasszt, és máris 0:3 állt az eredményjelzőn. A hazaiak rögtön kozmetikázhattak volna az álláson, ám fejesüket a kapus hihetetlen bravúrral védte. A válasz sem váratott sokáig magára. Egy szabadrúgást a kapus csak lábbal tudott hárítani, az ezt követő szögletnél pedig tiszta helyzetben mellément a fejes. Ezután Viszkocs percei következtek. Több alkalommal is sikeresen futott el a bal oldalon, de talán a fiatalsága és rutintalansága miatt nem sikerült góllal befejeznie egyik akciót sem, pedig megérdemelte volna.

A vendégek határozottabb, gólra törőbb játékuknak köszönhetően jogosan gyűjtötték be a három pontot. Ötletesebben, gyorsabban játszottak ellenfelüknél, jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, míg a hazaiaknál leginkább a középpálya vallott kudarcot.

Viszkocs Bálint, a vendégek fiatal tehetsége a meccs után elmondta: „Jelenleg két fronton is próbálok teljesíteni és segíteni csapataimat, egyaránt játszom az ificsapatban és a felnőtteknél is. Korábban Felsőszeliben, a harmadik ligában pallérozódtam, de szülőfalum hívó szavára hazatértem. Az idősebb csapattársak nagyon sokat segítettek abban, hogy be tudjak illeszkedni. Szeretném még nagyon sokáig segíteni ezt a klubot. Az ifiknél nem titkolt szándékunk, hogy bajnokságot nyerjünk, de a felnőtteknél is szeretnék hétről hétre ilyen teljesítményt nyújtani, mint ma. Sokat kell még tanulnom, elsősorban a helyzetkihasználás terén, de szerencsére mindenki segít ebben”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?