Szafin Agassit is kiverte

Melbourne. A papírformának megfelelően a két belga klasszis, Justin Henin-Hardenne és Kim Clijsters diadalmaskodott a női egyes elődöntőjében a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Férfi egyesben Szafin Roddick után Agassit is legyőzte, és már döntős.

Clijstersen nem látszott meg a bokasérüléseReuters-felvételAz első helyen kiemelt Henin-Hardenne könnyedén, 76 perces mérkőzésen nyert a 16 között Kaprost legyőző kolumbiai Fabiola Zuluaga ellen. Végig kézben tartotta a találkozót, sok nyerő ütése volt, gyakorlatilag esélyt sem hagyott ellenfelének. – Remélem, jó formában leszek szombaton is, s képes leszek olyan teljesítményre, amellyel megnyerhetem a döntőt – fogalmazott Henin-Hardenne, aki pályafutása során először került be az ausztrál bajnokság fináléjába.

A másik, 74 perces elődöntőben a másodikként rangsorolt Clijstersen nem látszott meg a bokasérülése, amely miatt szerdán még a visszalépést fontolgatta. Az első játszmában könnyedén, a másodikban rövidítésben nyert a svájci Patty Schnyder ellen.

Henin-Hardenne és Clijsters tavalyi két Grand Slam-döntőbeli találkozóját – a francia és az amerikai bajnokságon – egyaránt az előbbi nyerte.

Marat Szafin bebizonyította, ismét a teniszvilág közvetlen élmezőnyének tagja: a még néhány napig világelső Andy Roddick keddi legyőzését követően óriási csatában, 3 óra 42 perc alatt diadalmaskodott a Melbourne-ben 26 meccsen át veretlen, 1995-ben, 2000-ben, 2001-ben és 2003-ban is bajnok Andre Agassi ellen! Az orosz zseni két év után játszhat vasárnap ismét döntőt az ausztráliai Grand Slam-versenyen, s a svájci Roger Federer vagy a spanyol Juan Carlos Ferrero lesz az ellenfele.

A tavalyi szezonban sérülésekkel bajlódó, s emiatt a világranglistán a 86. helyre visszacsúszó, most nem kiemelt Szafin a negyedik játszma kivételével kiválóan összpontosított. Azt már az elmúlt években bebizonyította, hogy ebben az esetben bárkit legyőzhet, s most is így történt, pedig a 3. szett elveszítését követően úgy tűnt, lendülete és kedve is elszállt, ekkor kevesen fogadtak volna a sikerére. De az orosz klasszis feltámadt, a döntő játszma elején brékelte az amerikai legendát, s Agassi ezután már kissé hitehagyottan teniszezett.

A korábbi világelső legutóbb 1999-ben a 4. fordulóban kapott ki az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akkor honfitársa, Vince Spadea volt a jobb. Szafin 2002-ben nem bírt a svéd Thomas Johanssonnal a melbourne-i fináléban.

EREDMÉNYEK

Női egyes, elődöntő: Henin-Hardenne (belga, 1.)– Zuluaga (kolumbiai, 32.) 6:2, 6:2; Clijsters (belga, 2.)–Schnyder (svájci, 22.) 6:2, 7:6. Férfi egyes, elődöntő: Szafin (orosz)–Agassi (amerikai, 4.) 7:6, 7:6, 5:7, 1:6, 6:3. Férfi páros, elődöntő: Llodra, Santoro (francia, 5.)–Etlis, Rodriguez (argentin, 9.) 6:2, 7:5; B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.)–Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál, 3.) 6:1, 6:2. Junior lányok, nyolcaddöntő: Gajdošová (szlovák, 1.)–Tanevszkaja (ausztrál) 6:1, 6:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?