Szaban Tibor elégedett

Dunaszerdahely. Júliustól a 39 esztendős Szaban Tibor irányítja a szebb napokat látott DAC labdarúgócsapatát. Hét fordulót követően a kilencedik helyen tanyázik az együttes. A korábban Nádszegen tevékenykedő trénerrel beszélgettünk.

Szaban Tibor (balról): „Egyre jobban összecsiszolódik a gárda”Örzsik Ödön felvételeMiként értékeled védenceid teljesítményét?

Eddig nagyjából elégedett vagyok a bajnoki mérkőzéseken nyújtott produkciónkkal. Csupán a nagytapolcsányiakkal vívott hazai nyitómeccsen gyengélkedtünk. Elismerem, a vendégek rászolgáltak a három pontra. Azonban ebben az is közrejátszott, hogy egy nappal az összecsapás előtt csatlakozott a kerethez három kulcsember, Veselý, Šimček és Kováč. ĺgy érthetően akadozott az összjátékunk.

Melyik mérkőzésen játszottatok a legjobban?

Egyértelműen az eperjesiek elleni hazai találkozón futballoztunk a leglátványosabban, ezt az is bizonyítja, hogy szurkolóink vastapssal jutalmazták a futballistákat. Egyébként vendéglátóként zsinórban három meccset nyertünk, biztosan fektettük két vállra a hernádcsányiakat, ám a Slovan tartalékcsapatát a vártnál jóval nehezebben győztük le.

Idegenben viszont nem nagyon jeleskedtek, mindössze egy pontot szereztetek.

Senicában balszerencsés vereséget szenvedtünk, sokáig vezettünk, aztán a hajrában fordult a kocka. Nyitrán gyengén futballoztunk, ám a Podbrezová otthonában alaposan megleptük Kuna edző védenceit. A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, de helyzeteinket elpuskáztuk.

A játékosok közül kikkel vagy elégedett, s kiktől vártál jobb teljesítményt?

Mivel csak az őszi idény közepén járunk, korainak tartom a futballisták értékelését. Annak örülök, hogy a keret valamennyi tagja a mérkőzéséken igyekszik kihozni magából a maximumot. Az edzéseken is odaadóan dolgoznak, s eredményeinken is tükröződik, hogy egyre jobban összecsiszolódik a gárda.

A Púchov elleni Szlovák Kupa-meccsen simán kikaptatok.

Igyekeztünk megnehezíteni a favorizált Matador dolgát, de nem tagadjuk, mi a bajnoki mérkőzésekre összpontosítunk.

Hányadikként zárja majd a DAC a pontvadászatot?

Mindenképpen a középmezőnyben szeretnénk végezni úgy, hogy egyáltalán ne legyenek kiesési gondjaink. Mivel gondokkal küszködik a klub, egyelőre nem lehetnek merészebb terveink.

Holnap délelőtt a dévényi együttes vendégeként léptek pályára.

Alaposan feltérképeztük a hazaiakat, bízom benne, hogy nem jövünk haza üres kézzel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?